Nattens explosion i Årby var kraftigare än vid en vanlig bilbrand, och det var många Årbybor som ringde in till Polisen – en mängd bildelar spreds efter explosionen ut på parkeringen…

Bil exploderade i Årby i Eskilstuna i natt

Strax efter midnatt natten mot idag torsdag ringde flera personer till Polisen med anledning av att de hört höga smällar i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Dessa smällar visade sig senare komma från en bil som brann i Årby Centrum.

Det var en kraftigare explosion än vad som kan uppstå vid en “vanlig” bilbrand. Den kraftiga explosionen gjorde att flera bildelar spreds ut på parkeringen.

– Vi misstänker att branden är anlagd, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Vill ha in tips

– Vi tar tacksamt emot tips och iakttagelser som kan ha gjorts i samband med händelsen, säger han.

Flera personer ska från sina lägenheter i höghusen ha sett branden i Årby Centrum strax efter midnatt. Det går som vanligt bra att ringa Polisen på telefonnummer 11414.

Som i en amerikansk actionfilm.

Brännbar vätska

Polisen misstänker att branden var anlagd med hjälp av brännbar vätska, men i nuläget har man ingen misstänkt gärningsperson. Räddningstjänsten ska under natten ha arbetat med branden i cirka en timmas tid och då även ägnat sig åt att plocka upp bildelar som spridits ut på parkeringen efter explosionen.

– Under kvällen och natten mot idag torsdag har vi också hanterat rutinärenden, exempelvis viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Läs också:

Bilbränderna fortsätter i Eskilstuna

You May Also Like