De fyra personerna greps på E20 i Eskilstuna – samtliga är misstänkta för mordförsök…

Flera personer gripna i Eskilstuna misstänkta för mordförsök i Södertälje

Runt klockan halv elva på tisdagskvällen kontaktades Sörmlandspolisen av kollegor i Södertälje. Det handlade om ett våldsdåd som utspelat sig i Södertälje under kvällen.

I stadsdelen Hovsjö i Södertälje skadades flera personer i ett stort bråk utomhus under tisdagskvällen. Det ska handla om knivskador, och flera personer fördes till sjukhus med ambulans. Fyra personer ska efter händelsen ha lämnat Södertälje i bil och tagit sig ut på motorvägen E20.

Greps på E20

– Från en observationspost fick vi visuell kontakt med bilen på E20 i Eskilstuna. Bilen stoppades i närheten av Trafikplats Årby, och samtliga fyra i bilen greps. De är nu misstänkta för mordförsök, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Det var tack vare vittnesuppgifter som Polisen i Eskilstuna kunde lokalisera den flyende bilen. Ärendet hamnar dock inte hos Polisen i Eskilstuna, utan hanteras nu helt av Polisen i Södertälje. Skadeläget för de drabbade är i nuläget oklart.

– Utöver detta har inga större händelser eller våldsbrott kommit till vår kännedom under kvällen och natten mot idag onsdag, säger Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen

Uppdatering onsdag kl. 9.00

De fyra gripna personerna har under onsdagsförmiddagen anhållits. Det efter beslut av åklagare. Det handlar om två män och två kvinnor. Samtliga sitter nu anhållna misstänkta för försök till mord efter storbråket i Södertälje igår kväll.

You May Also Like