Räddningstjänsten arbetade under fredagsförmiddagen med eftersläckningsarbete…

Anlagd lägenhetsbrand i Eskilstuna – katt dog

Strax före klockan tio på fredagsförmiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Frödningsgatan i Eskilstuna. Det med anledning av en pågående lägenhetsbrand. Enligt uppgift ska det ha varit kraftig rökutveckling på platsen.

När Räddningstjänsten kom fram var branden redan fullt utvecklad, och man fick skicka in rökdykare. Enligt uppgift ska ingen person ha varit hemma i lägenheten vid brandtillfället. Räddningstjänsten fick dock ganska snabbt kontroll på branden, och efter ett tag hade man lyckats släcka den.

– Ingen person ska ha skadats i samband med branden, däremot fick tyvärr en katt sätta livet till, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Grov mordbrand

Branden ska ha startat genom att någon har kastat in ett föremål genom brevinkastet till lägenheten, det uppger Räddningstjänsten. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand, men man hade under fredagsförmiddagen ingen misstänkt för dådet. En kriminalteknisk undersökning ska nu göras, och lägenheten har spärrats av. Lägenheten bedöms i nuläget som totalskadad.

Polisen jobbade under förmiddagen med att prata med vittnen i området för att förvissa sig om ifall någon sett något i samband med branden.

Frödingsgatan är en tvärgata från Marielundsgatan i Eskilstuna. Kvarteret kan beskrivas som en del av stadsdelen Övre Nyfors…

You May Also Like