Räddningstjänsten arbetade på platsen med en så kallad stegbil… (Foto: Anne-Lie Pettersson)

Lägenhetsbrand i centrala Eskilstuna under tisdagseftermiddagen – En person räddad från tak

Strax före klockan halv fem på tisdagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus på Zetterbergsgatan i Eskilstuna (Nyfors). Väl på plats plockade Räddningstjänsten ner en person från ett skärmtak.

Det handlade om en fullt utvecklad brand med lågor som slog ut genom lägenhetsfönstren. Enligt uppgift ska branden ha startat i vardagsrummet. Hur den startade är dock oklart. Flera personer ska då ha befunnit sig i bostaden men lyckats ta sig ut. Även andra boende fick under tisdagseftermiddagen evakueras och samlades nere på gatan utanför det brinnande flerfamiljshuset.

Allmänfarlig vårdslöshet

– Vi har öppnat en förundersökning rörande allmänfarlig vårdslöshet för att kunna utreda händelsen vidare. Ingen person är dock misstänkt i nuläget, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Räddningstjänsten arbetade på platsen med en så kallad stegbil…
Flera ambulansenheter fanns på plats och kunde hjälpa människor som andats in rök…

Brandplatsen kommer senare under tisdagen att spärras av så fort räddningsinsatsen är avslutad. Boende i fastigheten får dock återvända till sina lägenheter redan under tisdagseftermiddagen/kvällen. På eFOLKET:s Facebook-sida kan du se en kortare film från brandplatsen när Räddningstjänsten arbetar med en så kallad stegbil.

Ingen person ska ha skadats allvarligt i samband med branden, uppger Polisen.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like