Månadens band – Slaktkniv

Drygt 3 mil fågelvägen söderut från Eskilstuna ligger Flen. Det är där vi hittar Månadens band – Slaktkniv. Trion som bildades 2015 är influerade av den brittiska råpunken. Det är gitarristen och sångaren Mats Pettersborg som svarar på mina frågor.

Slaktkniv bildades 2015 och består av Pasi Laine, trummor, Tomas Nordlöf, bas och Mats Pettersborg, sång och gitarr. Mats står … Läs mer

Läs mer

Månadens band: Simma i Vättern

Månadens band tuffar vidare och stannar ute vid Sensus replokaler i Vilsta där vi hittar punkbandet Simma i Vättern. Bandet har legat på is en del under 10-talet men kanske återfår de glöden och spelar lite mera live om något intressant erbjudande dyker upp.

Simma i Vättern bildades 2004 av Martin Johansson, bas och sång, Lukas Edvardsson, sång och gitarr … Läs mer

Läs mer

Månadens band: Dusky Fields

Som utlovat blir det två månadens band i augusti. Vi stannar kvar i Eskilstuna där vi hittar det finstämda pop och rockbandet Dusky Fields. Ett band med både ambitioner och en stor passion för musik.   

Dusky Fields bildades av gitarristen och sångaren Svante Paulson för 8 år sedan men det är inte förrän de två senaste åren som bandet utvecklats … Läs mer

Läs mer

Månadens band: Aggressive Soccer Moms

Månadens band tog en paus under juli men är nu tillbaka och kommer att bjuda på två band i augusti. Först ut är Aggressive Soccer Moms från Eskilstuna. Deras musik kräver enligt de själva en hel del tålamod. De håller för närvarande på med att spela in en LP som ska vara klar om några månader.

Aggressive Soccer Moms består … Läs mer

Läs mer

Månadens band: Spiff

Förra månaden hamnade vi i Kungsör och vi kommer att stanna kvar där även den här månaden. Där hittar vi nämligen det ytterst intressanta bandet Spiff. Det finns en stor hunger i deras kaxiga och melodiösa punkrock och det ska bli spännande att följa bandets framfart.

Spiff bildades 2012 av bröderna Melvin och Alfred Andersson. Under drygt ett års tid … Läs mer

Läs mer

Månadens band: The Midlife Crisis

eFOLKET trummar vidare med Månadens Band. Den här månaden söker vi oss en bit utanför Eskilstuna och hamnar i Kungsör där vi hittar The Midlife Crisis. Jag tog ett snack med bandets basist och sångare Mårten Tjulin.

The Midlife Crisis bildades 2014 och består av Mårten Tjulin, bas och sång, Johan Jakobsson, gitarr och kör, Jari Pasanen, gitarr och kör … Läs mer

Läs mer

Månadens band – Avund

Det här är premiär för Månadens band i eFOLKET. Först ut är Avund som under påskafton gjorde sin första spelning på Klubb Hybrids evenemang på klassiska K13 i Eskilstuna. Jag träffade bandet innan spelningen och de var förväntansfulla inför kvällen där även Massgrav från Stockholm och Irritation från Sala spelade.

Avund bildades som ett projekt av Elias (bas och sång) … Läs mer

Läs mer

Månadens band

Under våren kommer eFOLKET att starta upp “Månadens band” där fokus kommer att ligga på lokala band och artister som inte har skivkontrakt. Därför söker vi nu band som vill medverka och synas framöver. Det spelar ingen roll vilken musikgenre ni tillhör.

Skicka ett mail med information om bandet till: mikael.strom@efolket.se

Utöver detta har alla band och artister möjligheten att … Läs mer

Läs mer