Bild från pixabay

17 Mars: St Patrick’s Day 2021 på webben

Precis som förra året kommer det mesta som hör St Patrick’s Day till att vara inställt. Men trots bristen på parader världen över och trots bristen på öppna pubar med levande musik kommer man ändå att kunna fira, det blir dock på ett coronasäkert sätt hemma i soffan framför skärmen. För om det finns något som aldrig kan upphöra så är det musiken.

17 mars är Irlands nationaldag, då firas minnet av landets skyddshelgon Patrick. Bortser man från de kristna traditionerna är det här en dag som är väldigt mycket förknippad med musik. eFOLKET vill precis som förra året tipsa om passande musik, dels med olika band och artister som livesänder sina konserter samt en gedigen och noga sammansatt spellista på Spotify med irländsk musik.

Livesändningar

Brian Burns är en irländsk singer/songwriter som varit bosatt i Sverige i drygt 20 år, med över 1000 konsertser på sitt samvete sänder han live från Österåkers Bibliotek från klockan 18.00. Det kommer att bjudas på irländska sånger, traditionell musik och en och annan story.

Meadhbh Walsh har under corona-nedstängningen seglat upp som en riktig stjärna och sänt väldigt många konserter live på Facebook. Hon kommer från södra Irland och har en riktigt stark röst. Under året har hon gjort olika temakonserter där det bland annat fokuserats på The Dubliners och Christy Moore. Konserten börjar 14.30.

The Irish Brigade är rebellbandet med Gerry O’Glacain i täten som skrivit flertalet klassiker när det gäller irländsk rebellmusik. Och traditionen med den här genren av irländsk musik lever vidare genom Gerrys dotter Eimhear Ní Ghlacaín som också är en fantastisk rebellsångerska. The Irish Brigade börjar spela klockan 21.00.

Mikael Marin och Olov Johansson från Väsen har bjudit in Henrik Norbeck och Kieran O’Loughlin för en konsert som är förinspelad från Wirströms Pub i Stockholm. Det är den irländska ambassaden som står bakom evenemanget och en länk till konserten hittar ni under dagen på:

Både Flogging Molly och Dropkick Murphys kommer att spela under onsdagen för den som gillar lite hårdare toner. Dropkick Murphys konsert är gratis att se och lyssna på medan Flogging Molly tar en avgift på 15$. Ni hittar mer info i länkarna.

Det här är så klart bara ett fåtal konserter som kommer att sändas, på Facebooksidorna Glasgow Irish Bands and Gigs och Irish Gigs kommer ni att kunna hitta mycket mer under onsdagen.

You May Also Like