Foto: Håkan Blomqvist

10 000 demonstrerade för Rojava i Stockholm

Turkiska armén måste ut ur Rojava!

Över 10 000 demonstrerade igår (lördag 12/10) i solidaritet med Rojava. Demonstranterna framförde kravet att Turkiets styrkor måste omedelbart lämna Rojava. Samtidigt nås världen av rapporter om att i angreppsstyrkorna ingår jihadistiska enheter under den så kallade “Fria syriska arméns” flagg. Och bevis på dessas mordiska framfart har redan publicerats.

Även IS kan räknas till angriparna. Minst två dödliga bilbomber har denna terrororganisation låtit brisera, och fängslade IS-förbrytare har på grund av det kaos som kriget skapat lyckats fly.

Solidaritet med Rojava. Stockholm lördagen den 12 oktober 2019.

Antalet civila flyktande undan angriparnas krigshandlingar räknas nu i långt över 100 000.

Vart flyktingarna skall kunna ta sig är också en svår fråga. Enligt Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén är även styret i det angränsande irakiska Kurdistan avvisande. Hittills har från Rojava endast människor med uppehållstillstånd släppts in. Det jämlikhetssträvande socialistiska och feministiska samhällsbygget i Rojava ses av de styrande privilegierade eliterna i det kapitalistiska irakiska Kurdistan snarast som en politisk smittorisk.

Det är alltså av största vikt att arbetarrörelsen, kvinnorörelsen och fredsrörelsen i hela världen nu mobiliserar för Rojava.

Solidaritet med Rojava. Stockholm lördagen den 12 oktober 2019.

You May Also Like