Bilden ovan: Sverige-Demokraten Björn Söder poserar stolt tillsammans med Franz Schönhuber, med förflutet i Hitlers Waffen SS.

Waltersson: Nu är det upp till bevis för riksdagen

Nu är det upp till bevis för riksdagen. Nu utmanas Björn Söder som andre vice talman i riksdagen. Vänsterpartiet har nominerat Lotta Johansson Fornarve till den posten.

Björn Söder, som den här mandatperioden varit riksdagens andre vice talman, har gjort sig känd för ett flertal fördomsfulla och rasistiska uttalanden. Han har uttalat sig mot homosexuella och jämfört homosexualitet med tidelag. Han har sagt att samer och judar inte kan vara riktiga svenskar. Lotta Johansson Fornarve har ett förflutet som aktiv inom ISAK (Isolera Sydafrika-kommittén). ISAK som verkade för att isolera och avbryta allt samarbete med den sydafrikanska staten så länge apartheidsystemet pågick.

På den ena bilden ser man Björn Söder poserar stolt tillsammans med en gammal nazistisk Waffen SS-soldat Franz Schönhuber.

På den andra bilden ser man Lotta Johansson Fornarve posera lika stolt bredvid Nelson Mandela.Nu är det upp till bevis för riksdagen. Vill man ha en talman som aktivt arbetat mot rasism. Eller vill man ha en rasistisk och homofobisk talman?

Rolf Waltersson

Liknande artiklar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda kommentarsfunktionen förbinder du dig att:

  • Endast kommentera det som är relevant avseende artikelns innehåll.
  • Använda ett sakligt och vårdat språk.
  • Inte skriva kommentarer som innehåller personangrepp eller kan vara till skada för enskild person.
  • Inte kommentera samma kommentar upprepade gånger eller på liknande sätt störa eller sabotera diskussionen.

eFOLKET håller kontinuerlig uppsikt över publicerade kommentarer och tar bort kommentarer som bedöms bryta mot ovanstående punkter.

Kommentarer kan komma att raderas (gallras) sedan en viss tid förflutit efter publicering.

Kommentarer publiceras först efter granskning.

Läs vår personuppgiftspolicy