”Enighetens färd” av Salad Hilowle…

Världspremiär för opera-performance av Salad Hilowle på Eskilstuna Konstmuseum

Nu på fredag är det världspremiär av “Enighetens färd” – ett opera-performance av Salad Hilowle. Premiären äger rum på Eskilstuna Konstmuseum i samband med finissagen av hans utställning med samma namn.

“Enighetens färd” är ett opera-performance som kretsar kring ön Saint-Barthélemy i Karibien, en före detta svensk koloni. Verket utgår från arkivmaterial om den nästan hundraåriga svenska kolonialmakten på ön och handlar om trauma, revolt, folkdans, men också om att hitta sin plats i världen. I verket samarbetar Hilowle återigen med operasångaren Sanna Gibbs, som medverkade i Hilowles genombrottsverk “Vanus Labor” (2021).

“Svarta röster fick inte höras”

– Det fanns en tid när svarta röster inte fick höras. “Enighetens färd” är mitt sätt att ge återupprättelse till de bortglömda, förklarar Salad Hilowle.

Premiären tar plats på Eskilstuna Konstmuseum i samband med finissagen av Salad Hilowles utställning “Enighetens färd”, som visats på museet sedan i våras. Föreställningen är cirka 40 minuter lång och kommer att visas vid två tillfällen:

  • Fredag 25 augusti klockan 19.00
  • Lördag 26 augusti klockan 14.00

Eskilstuna Konstmuseum i Munktellstaden.

Läs också:

Salad Hilowle ställer ut på Eskilstuna Konstmuseum

You May Also Like