Fotot, hämtat från PYD:s ordförande Salih Muslims facebooksida, är från 2019, då Turkiets krigsmakt även då bombade och invaderade områden i Rojava.

Turkiet fortsätter bomba kurdiska mål i norra Syrien

Efter tre dagars uppehåll attackerade turkiska stridsflyg kurdkontrollerade områden norr om Aleppo på söndagen” (27 november), meddelar TT, som baserar informationen på uppgifter från  Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), en organisation med kontor i Storbritannien.

Man skriver vidare:

Tusentals kurdiska demonstranter samlades i den syriska staden Qamishli för att demonstrera mot de senaste dagarnas turkiska attacker mot kurdiska grupper i nordöstra Syrien,
Demonstranterna i Qamishli bar bilder av människor som dödats under de senaste attackerna”.

Hur länge kommer vi att fortsätta dö medan andra länder ser på? frågar en av demonstranterna, Salah el-Dine Hamou.

Turkiet hotar också med markoffensiv, vilket i så fall kommer att leda till blodbad i stor omfattning och drabba både många civila och soldater ur de kurdiska styrkorna. De styrkor som var med att besegra IS.

Om nu de kurdiska styrkorna försvagas genom turkiska attacker, kan det bana vägen för att IS åter försöker ta kontrollen över delar av Syrien.

På en bild från TT Nyhetsbyrån ser man hur röken stiger från en oljedepå som träffats av turlkiskt luftanfall nära staden Qamishli.

Antagligen kommer den svenska regeringen att vara tyst den här gången också.

Läs:

Rolf Waltersson

You May Also Like