Fredrik Lindgren och Tai Woffinden följer matchen från depåläktaren.

Trög start för Smederna

Tisdagen den 14/8 var det hemmamatch för Eskilstuna Smederna mot Kumla Indianerna.  Publiksiffra 4219.

Innan matchen började på tisdagen så hölls en tyst minut för den polske speedwayföraren Tomasz Jedrzejak som hittades avliden i sitt hem. Han blev 39 år gammal.

I början gick det lite svagt för Smederna, men dom började plocka in poäng i heat 8 och 9 och  i heat 10 plockade dom poäng så dom låg lika med Kumla Indianerna. Dom tappade igen i heat 12, men plockade en femetta i 13:e heatet och poängen lika 39-39 inför nomineringsheaten 14-15.

Efter heat 14 stod det lika 42-42. Heat 15 var Smederna tvungna att vinna.

Men sista heatet blev lite dramatiskt. Först en utslutning för Indianerna för en förare som fått två varningar och sen efter omstart med 3 förare så skedde en vurpa med en indianförare och en smedförare. Ingen blev skadad, båda kunde gå av banan utan några problem. Men domaren ansåg att indianförare orsakade vurpan och uteslöt denne.

Så Smederna fick poängen från det heatet 5-0. Och med det så vann dom hela matchen med 47-42 och plockade hem bonuspoängen också.

Den 21/8 körs sista matcherna i grundserien. Då kör Eskilstuna Smederna borta mot Dackarna (Målilla).

I serietabell så leder Dackarna med 25 poäng före Eskilstuna Smederna på 23 poäng. Dackarna är klara för semifinal och Smederna nästan klara. Beror på hur det går på tisdag nästa vecka.

21/8 omgång 14

  • Masarna -Vetlanda
  • Rospiggarna – Lejonen
  • Kumla Indianerna – Västervik

Så håll tummarna för våra grabbar nästa vecka i Målilla att dom kan bli klara för semifinal.

You May Also Like