Eskilstunas guldhjältar

Idag torsdag 26 september klockan 12.00 var det dags att fira och hylla våra Svenska Mästare i speedway på Fristadstorget. Ganska mycket folk kom ner och hyllade Eskilstuna Smederna till det tredje SM-Guldet på raken. Gissar på att det var nästan 1000 personer på torget. Jätteglada killar och lagledare i Smederna som fick kliva upp på scen.

Personer från olika … Läs mer

Läs mer

SM-GULD 2019!

Ikväll 25 september kördes den andra finalmatchen mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna på G&B Arena i Målilla.
En publik på 3692 åskådare hade tagit sig till arenan för att se matchen. Tre fulla busslaster med Smedfans kom från Eskilstuna för att heja fram sitt lag.

Dackarna låg under med 18 poäng från tisdagsmötet. En uppförsbacke väntade Dackarna på hemmaplan och … Läs mer

Läs mer

Viktig vinst på Gröndal

Igår tisdag 24 september kördes den första SM-final i speedwayens elitserien. Eskilstuna Smederna tog emot Dackarna på Gröndal.
Vädrets makter var på rätt humör denna kväll, kyligt men uppehåll. Publiksiffran uppgick till 6191 åskådare.

Det var lite av en folkfest på motorstadion igår kväll. Aktivgruppen Ab hade ansiktsmålning, gratis utdelning av mindre Smed-flaggor till folk, uppvisning av enduro och fyrverkerier.… Läs mer

Läs mer

Smederna till SM-final!

Igår tisdag 10 september kördes returmötena i semifinalerna i speedwayens elitserie. Skulle avgöras vilka som skulle ta sig till final i år. Föregående möten var väldigt jämna lagen emellan. Resultatet från förra mötena var Eskilstuna Smederna-Vetlanda 46-44 och Västervik-Dackarna 44-46.

Match 1: Vetlanda – Eskilstuna Smederna.
Returmötet kördes i Vetlanda. En publik på 2734 personer hade tagit sig till Vetlanda … Läs mer

Läs mer

Jämna matcher i semifinalerna

Igår tisdag 3 september var det dags för första semifinalmötena i speedwayens elitserie. Eskilstuna Smederna tog emot Vetlanda hemma på Gröndal och Västervik tog emot Dackarna på sin hemmaoval.

Match 1:
Till Gröndal hade en publik på 3333 personer hittat ut för att se semifinal på plats.

Vädret ville inte riktigt vara med på att det skulle bli start klockan … Läs mer

Läs mer

Klara till semifinal är …

Igår torsdag den 29/8 kördes returmötena i kvartsfinalerna. Fint väder i både Gislaved och Västervik där returmötena skulle avgöras.

Kvartsfinal-match 1:
Lejonen-Eskilstuna Smederna. Publiksiffra: 2254 st personer .
Mötet i tisdags vann Smederna med 55-35. Lejonen hade en ganska stor uppförsbacke efter tisdagen. Hemmalaget körde bra i Gislaved och tog ledningen från start i denna match. Den ledningen i matchen … Läs mer

Läs mer

Slutspelet igång i speedwayen

Igår tisdag 27/8 körde slutspelet igång i speedwayens elitserie med kvartsfinalerna. I den ena kvartsfinalen tog Eskilstuna Smederna emot Lejonen hemma på Gröndal och i den andra kvartsfinalen i Kumla tog Indianerna emot Västervik.

Vädrets makter var med speedwayen denna kväll, soligt och varmt. Temperaturen låg på ungefär 30 grader.

Match 1:
Till arenan på Gröndal hade en publik på … Läs mer

Läs mer

Lång kväll på Gröndal

Igår kväll den 20 augusti kördes det fyra matcher i speedwayens elitserien. En av dom var hemmamatchen mellan Eskilstuna och Piraterna på Gröndal.

Regnet ställde till det litegrann. Men det blev uppehåll runt 19.15 och banpersonalen blev tvungna att arbeta med banan så det gick att köra på den. Prepareringen tog sin tid och starten var inte förrän 20.45.

En … Läs mer

Läs mer

Vinst hemma för Smederna

Igår onsdag 14 augusti kördes matchen mellan Eskilstuna Smederna och Vetlanda som blev uppskjuten den 16 juli. Det kom lite regn vid 17.30, men banpersonalen gjorde ett bra jobb och fick banan körduglig till start 19.00.

Det blåste o var lite kyligt ute på Gröndal, men ganska många hade hittat ut till arenan. Publiksiffra 2914 personer. Publiken bjöds på bra … Läs mer

Läs mer

Vinst för Smederna i Avesta

Ikväll den 13 augusti kördes fyra matcher i elitserien i speedway. Viktiga matcher för alla lagen eftersom bonuspoängen delas ute i dessa returmöten.

I Avesta tog Masarna emot Eskilstuna Smederna. Banpersonalen hade gjort ett kanonjobb med att få iordning banan efter flera dagars regn. Men denna kväll tittade solen fram och cirka 18 grader. Publiksiffran denna kväll på Brovallen var … Läs mer

Läs mer

Lejonen vann på Gröndal

Ikväll tisdag 6 augusti körde Eskilstuna Smederna hemma mot Lejonen. Bra väder och en publik på 3413 personer som hade tagit sig ut till Gröndal.

Bonuspoängen skulle delas ut i denna returmatch. Förra mötet vann Lejonen med 48-42. Så Eskilstuna-laget låg under med 6 poäng inför denna match.

Dom två första heaten var jämna lagen emellan, men sen lyckades Lejonen … Läs mer

Läs mer

Vinst för Smederna

Ikväll tisdag den 30 juli körde man tre matcher i elitserien. Eskilstuna Smederna körde borta mot Västervik.

Det hade regnat på förmiddagen, men banpersonalen fick i ordning på banan så det kunde bli match. Det hade tagit sig 2533 personer för att se på matchen.

Eskilstuna Smederna tog ledning redan från start och släppte den aldrig. Smederna var det bättre … Läs mer

Läs mer

Match inställd

Ikväll den 16 juli var det dags för fyra matcher i speedwayens elitserie.

Eskilstuna Smederna-Vetlanda (Eskilstuna) och Masarna-Piraterna (Avesta):
Inställd på grund av att banorna ej var körduglig efter två dagars regn. Nytt datum för dessa matcher kommer längre fram.

Men två matcher kunde genomföras denna kväll.

Returmöte mellan Dackarna-Västervik.
Förra matchen vann Västervik med 58-32 och ikväll vann Dackarna … Läs mer

Läs mer

Nya bonuspoäng till Smederna

Tisdag 9 juli var det åter dags för några matcher i elitserien i speedway.

Rospiggarna tog emot Eskilstuna Smederna i Hallstavik för ett returmöte. Molnigt och grått på himlen, men uppehåll. Banan var perfekt att köra på idag. En publik på 2512 personer fick se en bra match.

Förra mötet dessa lagen emellan slutade med vinst för Smederna hemma med … Läs mer

Läs mer

Bonuspoängen till Smederna

Igår tisdag den 2 juli var det dags för hemma-matchen för Eskilstuna Smederna. Dom körde mot Kumla Indianerna. Vädret var perfekt, lite sol som tittade fram mellan molnen och temperaturen runt 20-22 grader. Publiksiffran var 3229 personer.

Det var returmötet mellan dessa två lag. Förra matchen vann Eskilstuna Smederna med 47-43 i Kumla. Så dagens matchen skulle avgöra vilket lag … Läs mer

Läs mer

Dackarna vann returmatchen

Igår torsdag 27 juni körde Eskilstuna Smederna hemma mot Dackarna.
Strålande väder denna kväll på Gröndal och en publiksiffra på 2970 personer.

Detta var returmatchen mellan Smederna och Dackarna. Efter dom två första heaten låg lagen lika i poäng. Sen var det Dackarna som hade flytet med sig denna kväll. I heat 3 fick Dackarna lite övertag med poängen och … Läs mer

Läs mer

Vinst borta för Smederna

Igår den 25 juni körde Eskilstuna Smederna borta mot Kumla Indianerna. Vädret var mulet och det kom lite regnskurar mitt i matchen. Men inget som störde. 3623 personer hade tagit sig ut till Glottra skog arena för att titta på matchen.

Lagledarna Jerker Eriksson och Jimmy Jansson fick stuva om lite i laget på grund av sjukdom hos två förare. … Läs mer

Läs mer

Hemmavinst för Smederna efter regnskur

Igår tisdag den 18 juni var det dags för Eskilstuna Smederna att köra på hemmaplan mot Rospiggarna. Det regnade och åskade på kvällen vid 18-tiden. Det var därför osäkert om det skulle bli någon match.

Men en stor eloge till banpersonalen som fick banan körduglig. Vanligtvis brukar tävlingen köra igång vid 19.00 men banpersonalen var tvugna att fixa till banan … Läs mer

Läs mer

Förlust mot Vetlanda

Igår tisdag den 4 juni var det dags för Vetlanda speedway att ta emot Eskilstuna Smederna hemma i Vetlanda.
Bra väder med temperatur på ca 21 grader. Publiksiffra 1759 st.

En ganska jämn match hela tävlingen, men Vetlanda drog det längst strået och plockade lite mera poäng denna kväll. Det bjöds på en hel del omkörning i heaten och bra … Läs mer

Läs mer

En skön hemmavinst för Smederna

Tisdagen den 28 maj var det hemmamatch igen för Eskilstuna Smederna. Dom tog emot Västervik.

Man var orolig för vädret under dagen eftersom det regnade till och från, men vädergudarna var på bra humör och det var fint väder på kvällen. Publiksiffra 3407 personer.

Matchen var ganska jämn fram till heat 10, sen började Smederna plocka poäng och tappade sedan … Läs mer

Läs mer

Andra förlusten på raken

Igår tisdag 21 maj så körde Eskilstuna Smederna borta mot Lejonen (Gislaved). Fint väder hela kvällen och publiksiffran landande på 2122 personer.

En bra och jämn match hela vägen från heat 1. En perfekt bana denna kväll som bjöd in till många omkörningar både från ytterspår och innerspår. Poängen skiftade fram och tillbaka mestadels av matchen, men till slutet så … Läs mer

Läs mer

Eskilstuna Smederna förlust hemma

Tisdag den 14 maj så kördes första hemmamatchen för Eskilstuna Smederna på Gröndal denna säsong. Smederna körde mot Masarna från Avesta.

Fint väder men lite kyligt. Det var en del människor som tog sig ut till Gröndal denna kväll. Publiksiffran var 3370 st.

Smederna startade matchen bra med en femetta i första heatet och det gick bra dom första fyra … Läs mer

Läs mer

Premiär i speedwayen 2019

Nu är Elitserien i speedway igång. Tisdagen den 7 maj kl 19.00 så var dags. Fyra matcher kördes.

Första matchen för Eskilstuna Smederna var bortamatch mot nykomlingarna Piraterna(Motala).

Det gick bra i början av matchen, men sen tappade Smederna poäng och kom aldrig ikapp.

Piraterna – 48p 
1. Mikkel Michelsen – 12+1
2. Pawel Przedpelski – 6+1
3. Linus Sundström … Läs mer

Läs mer

Många Smed-fans deltog i firandet av Smedernas nya SM-guld

Klockan 12.00 torsdagen (4 okt) var det dags för firandet av Eskilstuna Smederna på Fristadstorget. Det var några hundra som tog sig ner för att fira Eskilstunas Guldkillar.

Eskilstuna Smederna försvarade sitt SM-guld från förra året. Ett glatt gäng som kom in på scen för att ta emot folkets jubel.

Dom flesta av förarna var på plats: Michael Jepsen Jensen, … Läs mer

Läs mer

Inställt på grund av regn

Matchen mellan Eskilstuna Smederna och Dackarna den 26 september på Gröndal blev inställd på grund av det hade regnat.

Det kom en rejäl skur vid 18-tiden. Vid 19-tiden kom uppehållet och banpersonal var snabbt ute för att få banan körduglig och gjorde allt dom kunde. Men tyvärr var banan för mjuk och lite gropig på vissa ställen.

Så tävlingsledning, domare … Läs mer

Läs mer

SM-FINAL för Smederna!

Igår tisdag den 18 september var det dags för Smederna att köra andra semifinalmatchen mot Rospiggarna. Matchen kördes i Hallstavik.

Dom låg under med 12 poäng från förra mötet (39-51). Dom var tvungna att plocka in dom poängen och lite till för att kunna vinna.

Matchen blev en rysare för publiken och dom som satt hemma och tittade på matchen. … Läs mer

Läs mer

Semifinal för Smederna

Igår (tisdagen 4/9) var det dags för den andra kvartsfinalen mot Kumla Indianerna.

Hemmamatch på Gröndal med en publiksiffra på 6215.

Eskilstuna Smederna tog ledningen redan från början och släppte aldrig in motståndarna direkt i matchen.

Indianerna fick under kvällen två förare skadade, polacken Piotr Protasiewicz och dansken Anders Thomsen.

Polacken körde omkull i femte heat och fick en ordentlig … Läs mer

Läs mer

Förlust för Smederna mot Dackarna.

Tisdag den 21/8 kördes dom sista grundseriematcherna i speedway.

Smederna var i Målilla för att helst vinna eller köra oavgjort. Motståndet var Dackarna som ledde serietabellen.

Det gick ganska bra fram till heat 10. Sen tappade dom viktiga poäng i flera heat och en förlust var ett faktum.

Resultatet blev Dackarna-Smederna 49-41. Dackarna blev seriesegrare.

Slutresultat i dom andra matcherna:… Läs mer

Läs mer

Trög start för Smederna

Tisdagen den 14/8 var det hemmamatch för Eskilstuna Smederna mot Kumla Indianerna.  Publiksiffra 4219.

Innan matchen började på tisdagen så hölls en tyst minut för den polske speedwayföraren Tomasz Jedrzejak som hittades avliden i sitt hem. Han blev 39 år gammal.

I början gick det lite svagt för Smederna, men dom började plocka in poäng i heat 8 och 9 … Läs mer

Läs mer

Smederna knep bonuspoängen

Igår (31/7) kördes det speedway hemma på Gröndal. Eskilstuna Smederna mot Vetlanda Speedway. Publiksiffra: 4537.

Returmatch mellan dessa lag. Förra matchen slutade 45-45.

Resultatet blev samma detta möte 45-45, så man fick köra ett skiljeheat för att kunna dela ut bonuspoängen. I skiljeheatet körde Fredrik Lindgren, Smederna och Artem Laguta, Vetlanda mot varandra. Bra start på båda, men Fredrik Lindgren … Läs mer

Läs mer