Många Smed-fans deltog i firandet av Smedernas nya SM-guld

Klockan 12.00 torsdagen (4 okt) var det dags för firandet av Eskilstuna Smederna på Fristadstorget. Det var några hundra som tog sig ner för att fira Eskilstunas Guldkillar.

Eskilstuna Smederna försvarade sitt SM-guld från förra året. Ett glatt gäng som kom in på scen för att ta emot folkets jubel.

Dom flesta av förarna var på plats: Michael Jepsen Jensen, Mikkel Michelsen, Niels-Kristian Iversen, Pontus Aspgren och Alexander Woentin.

Men vi saknade Krzysztof Buczkowski som hade åkt hem till Polen, Linus Eklöf som hade åkt tillbaka ner till Spanien för att umgås med familjen och fortsätta sin semester, och Fredrik Lindgren som hade åkt vidare ner till Torun och sista GP-tävlingen som går av stapeln på lördag (6 oktober), där han har chans på en bronsmedalj. Fredrik Lindgren har skrivit nytt kontrakt med Smederna för nästa säsong.

På plats på scenen var också lagledarna Stefan Jarl och Jerker Eriksson och klubbchefen Håkan Ringkvist. Det blev tal och gratulationer av Ann-Sofie Wågström, Mona Kanaan, representanter från GUIF, AFC och Eskilstuna United med flera.

Nu är det bara att vänta på att det blir maj 2019 och nya säsongen kör igång. Det blir intressant att se vilka som kommer att komplettera Smedernas trupp nästa år då Fredrik Lindgren, Pontus Aspgren och Alexander Woentin är klara.

Text och Foto:
Tina Sandberg

You May Also Like