Anneli Ruuska och Tobias Jöhnemark heter de båda poliserna bakom tomtemaskerna… (Foto: Polisen)

Traditionella Tomtevinken på E20 utanför Eskilstuna dan före dopparedan

Det har blivit något av en jultradition – den så kallade Tomtevinken på E20 strax utanför Eskilstuna. I år är det för trettonde gången.

Under fredagen hade Trafikpolisen traditionsenligt placerat sig längs med E20 mellan Eskilstuna och Strängnäs. Anneli Ruuska och Tobias Jöhnemark heter de som står för tomtevinkadet för dagen. Och de berättar att det är många glada bilister som vinkar tillbaka.

Dämpande effekt

En del bilister känner kanske igen trafikpolistomtarna från föregående år – det har ju blivit något av en jultradition i norra Sörmland. Men visst har Polisens närvaro också en dämpande effekt på så vis att vissa bilister sänker farten något. Just idag kan det vara extra bra då det under natten mot idag fredag har frusit på och blivit väldigt halt på flera håll. I morse inträffade en singelolycka på just E20 i Eskilstuna (se tidigare artikel).

”Roligaste arbetspasset på året”

Budskapet med Tomtevinken är ändå glatt. Många bilister vinkar tillbaka. En del tutar och blinkar till och med med ljusen för att visa sin uppskattning.

– Det här är bland de roligaste arbetspassen på hela året, tycker trafikpolisen Tobias Jöhnemark som enligt uppgift ska vara den som en gång var initiativtagare till den så kallade Tomtevinken. I år är det alltså för trettonde gången som de står på E20 med tomtemasker och vinkar till bilisterna.

Ta det lugnt i trafiken!

Polisens råd till alla som har för avsikt att ge sig ut i jultrafiken är att ta det lugnt – det är trots allt bättre att komma fram för sent än att inte komma fram alls.

Se förra årets tomtevinkare här!

You May Also Like