Flera polisenheter, nationella bombskyddet och räddningstjänst har arbetat på platsen under natten och morgonen…

Strängnäs: Explosion vid bostadshus i natt – boende evakuerades

En explosion skedde i ett bostadsområde i Strängnäs under natten mot idag tisdag. Nationella bombskyddet är på plats, och ett tjugotal personer fick under natten evakuerats från närliggande bostäder.

Larmet om en explosion kom strax efter klockan fyra under natten mot idag. Det handlar om bostadsområdet Finninge i Strängnäs. Ett stort område spärrades under natten av, och flera polisenheter, nationella bombskyddet och räddningstjänst har arbetat på platsen under natten och morgonen.

Ingen skadad

Enligt uppgift ska ingen person ha kommit till skada i samband med explosionen. Skadorna på fastigheten (ett flerbostadshus) uppges vara lindriga. Polisen rubricerar i nuläget nattens händelse i Strängnäs som allmänfarlig ödeläggelse. Enligt Polisen ska det finnas ett föremål på platsen som nu ska undersökas.

– Vi har full förståelse för om man känner sig orolig eller ängslig. Men vi finns på plats och arbetar både trygghetsskapande och finns som stöd om någon behöver prata med oss, säger Polisens presstalesperson.

Polisen räknar med att ha en fortsatt närvaro i området under stora delar av tisdagen. Man har än så länge inte gripit någon efter nattens händelse i Finninge i Strängnäs…

You May Also Like