Fastigheten och ett område runt den spärrades under natten mot måndagen av…

Kraftig explosion i flerfamiljshus i Strängnäs

Natten mot idag måndag kom larm om vad Polisen beskriver som en kraftig detonation i Strängnäs. Explosionen ska ha ägt rum inomhus i ett flerfamiljshus på Finningevägen.

I förra veckan skedde en explosion i ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk i Strängnäs Kommun. (se tidigare artikel) Natten mot idag måndag var det dags igen – denna gång i Strängnäs i Sörmland.

Sörmlandspolisen bekräftar att det handlar om en kraftig explosion i ett trapphus på Finningevägen i Strängnäs. Porten och delar av trapphuset ska ha förstörts i samband med smällen. Precis som vid sprängningen i Åkers styckebruk gick Polisen i natt inte själva in i fastigheten, utan inväntade i stället nationella bombskyddet. Under tiden spärrades fastigheten samt ett område runt fastigheten av.

Både inrymning och utrymning

Polis och Räddningstjänst ägnade sig sedan åt att dels evakuera människor från närliggande fastigheter samtidigt som människor i den drabbade trappuppgången uppmanades att inte lämna sina lägenheter. Detta eftersom man inte visste om det kunde finnas fler farliga föremål. Efter att nationella bombskyddet sökt igenom fastigheten kunde man konstatera att ingen person skadats i samband med den kraftiga detonationen.

En person anhållen

En man i 18-årsåldern greps under måndagsmorgonen och anhölls kort därpå som skäligen misstänkt för brottet. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden. Sörmlandspolisen vill i övrigt inte lämna ut någon mer information om personen i fråga.

Detta var alltså den andra detonationen på kort tid i Strängnäs Kommun. Förra veckan inträffade en kraftig detonation i ett flerfamiljshus i Åkers styckebruk (se tidigare artikel). Inte heller där ska någon ha kommit till skada. Båda dessa händelser utreds just nu som allmänfarlig ödeläggelse. Sörmlandspolisen utesluter inte att det kan finnas kopplingar mellan de båda explosionerna.

You May Also Like