Region Sörmlands smittskyddsläkare, Signar Mäkitalo, befarar en ökad smittspridning i samband med att semestrarna tar slut och skolorna börjar igen…

Stor risk för ökad smittspridning av covid-19 i Sörmland

Smittspridningen av covid-19 tros öka nu när semestrarna är slut och skolorna börjar igen. Det säger smittskyddsläkaren på Region Sörmland, Signar Mäkitalo, till tidningen Eskilstuna-Kuriren.

Vi är nu inne i augusti månad och för de flesta börjar vardagen så smått gå tillbaka till det normala. På grund av det befarar Signar Mäkitalo att smittspridningen av covid-19 kommer att öka i Sörmland.

– Vi ser en snabbare och snabbare smittspridning, och nu även på sommaren till skillnad från tidigare somrar. Det finns ingenting som talar för att smittspridningen skulle minska abrupt när vi börjar träffas mer, säger Signar Mäkitalo till Eskilstuna-Kuriren.

På de tre sjukhusen i länet, och även på de flesta vårdcentraler, är det nu åter munskydd som gäller – både bland personal och besökare. Ett beslut som tagits efter att man åter sett en ökad smittspridning.

Covidsmitta på förlossningen i Eskilstuna

På bland annat Mälarsjukhuset i Eskilstuna upptäckte man tidigare  nu under sommaren covidsmitta. Exempelvis har förlossningsavdelningen haft covidsmitta bland personalen.

Läs också:

You May Also Like