Flera personer fördes under kvällen till Mälarsjukhuset för vård…

Storbråk i Råbergstorp i Eskilstuna – Flera förda till sjukhus

Strax före klockan elva på måndagskvällen larmades Polisen om ett pågående bråk i ett trapphus på Lagmansgatan i bostadsområdet Råbergstorp i Eskilstuna. Flera personer bråkade, och det ska bland annat ha använts tillhyggen. Flera polispatruller och även ambulans skickades till adressen.

– Det var rörigt på platsen när vi kom dit. Flera var skadade och det var oklart vem som hade gjort vad, berättar Polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Två brottsplatser

Snart skulle det visa sig att det även fanns en brottsplats på Domaregatan i samma område som hörde ihop med storbråket. Båda platserna spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Dörrknackning skedde på båda adresserna.

– Det handlar om två sällskap som har bråkat med varandra, de känner till varandra sedan tidigare, berättar Polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Flera personer till sjukhus

Flera personer fördes till Mälarsjukhuset med bland annat sårskador.

Ärendet rubricerades i nuläget som grov misshandel. Fyra personer greps, men under tisdagsmorgonen var endast en av dem fortsatt frihetsberövad. Det handlar en man i 20-årsåldern, som senare blev anhållen. Det återstår en hel del arbete för polisen med att klargöra vad som har hänt och varför.

Mer från Eskilstunapolisen

Rånförsök och misshandel

Strax före klockan tre natten mot tisdagen larmades Polisen om en man som blödde från handen på Kriebsensgatan i centrala Eskilstuna. Polis och ambulans skickades dit. Mannen ska ha blivit utsatt för ett rånförsök av flera personer som ville ha hans mobiltelefon.

Offret ska dock ha motsatt sig detta och då blivit knivskuren i handen. Polisen kunde inte hitta någon misstänkt. En anmälan om bland annat misshandel och försök till rån har upprättats.

– Offret är en man i övre tonåren, berättar Polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Läs också:

You May Also Like