Drottninggatan har dessutom fått nya busshållplatser/busskurer i samband med arbetet som pågått under en längre tid…

Stadsbussarna tillbaka på Drottninggatan och Fristadstorget i Eskilstuna

Nu på söndag (11 december) börjar bussarna åter rulla på Drottninggatan i centrala Eskilstuna. Det innebär också att hållplatserna på Fristadstorget börjar användas igen.

Under den första veckan kommer det att finnas bussvärdar från Kommunen, Sörmlandstrafiken och trafikföretaget Transdev som hjälper resenärerna att hitta till rätt hållplats. Bussvärdarna kommer också att ha med sig kartor som visar var de olika hållplatserna finns, och passar då även på att dela ut reflexer till de som behöver. Något som kan komma väl till pass i vintermörkret.

Efter en längre tids ombyggnadsarbete börjar det nu alltså närma sig öppning för stadsbussarna på Drottninggatan och Fristadstorget igen. Vanliga personbilar har redan fått åka på Drottninggatan sedan en tid. För busstrafiken är det nu på söndag (11 december) som gäller. Det innebär samtidigt nya hållplatslägen och ändrad linjesträckning.

Detta händer på söndag

  • Drottninggatan öppnar och hållplatslägena Fristadstorget A-F trafikeras igen.
  • Tidigare temporära hållplatslägen på Kyrkogatan blir permanenta under namnen Kyrkogatan A-D.
  • På lägena A och B stannar linjerna 18, 19 och 29, och på lägena C och D stannar landsbygdslinjerna.
  • Fristadstorget får en hållplats vid Careliigatan med namnet Fristadstorget V.

Varför ändras det mitt i en månad?

Sörmlandstrafiken har beslutat att öppna för busstrafiken i samband med tidtabellskiftet som alltid infaller i mitten av december. Anledningen är att man vill samla förändringarna till ett och samma tillfälle för att göra det så tydligt som möjligt för resenärerna.

För mer information kan man besöka Sörmlandstrafikens hemsida.

Läs också:

You May Also Like