Som resenär på bussen kan man koppla av och kanske ägna sig åt sådant som inte går att göra när man kör bil… (Foto: Region Sörmland)

Prova att åka buss i en månad – gratis!

Region Sörmland söker nu testkandidater som normalt brukar åka bil till jobbet. Dessa har nu chansen att under en månads tid prova på att istället ta bussen – kostnadsfritt.

Region Sörmland vill på detta vis ge människor tillfälle att dels spara pengar, men förhoppningsvis också skapa sig en ny och hållbar vana.

– Vi söker dig som har möjlighet att ställa bilen några dagar i veckan. Ta en tupplur eller kanske en kopp kaffe, medan Sörmlandstrafiken skjutsar dig till jobbet, säger Micaela Nordin, projektledare för kampanjen på Region Sörmland.

Så här går det till

Senast den 14 september ska den som är intresserad ha skickat in sin intresseanmälan. På Region Sörmland kan man läsa mer och ansöka om ett kostnadsfritt periodkort.

Provperioden pågår vecka 40 till 43 och är möjlig tack vare Region Sörmlands EU-projekt ”Fossilfritt 2030 – Rena resan”. Cirka 1000 Sörmlänningar har chansen att få vara med som testkandidater. Målet är att fler ska upptäcka fördelarna med att pendla kollektivt och ändra sina resvanor.

– Det är första gången vi gör den här typen av kampanj. Vi vill nå bilister som är beredda att ställa bilen för att testa ett annat och mer hållbart sätt att pendla på, säger Micaela Nordin, projektledare för kampanjen på Region Sörmland.

Vill att fler ska välja bussen

I Sörmland finns idag 138 busslinjer och 4184 busshållplatser som dagligen trafikeras av Sörmlandstrafiken. Många invånare reser redan med Sörmlandstrafiken varje dag, men det kan bli ännu fler.

– Passa på att bara koppla av, slut ögonen eller kolla upp det där du tänkte på tidigare, så fokuserar vi på vägen och kör dig dit du ska, säger Malin Nordström, affärsutvecklare på Region Sörmland.

För att få delta krävs att resenärerna har körkort och är bilister idag, och att de kan tänka sig att ställa om sitt resande. Periodbiljetten som deltagarna erbjuds gäller på Sörmlandstrafikens bussar inom den egna kommunen under 30 dagar.

Läs också:

Sörmlandstrafiken vill höja biljettpriset

You May Also Like