Sörmländska RBU firade 60-årsdagen på Vilsta Sportcafé

Nu är striden för assistans efter behov förbundets huvudfråga

Föreningen Rörelsehindrade Barn och Ungdomar i Sörmland firade i dag (lördag 16/9) med besked sin 60-årsdag. För mycket uppskattad underhållning stod musikanterna ”Ganska Lagom Bra” och en trio från clownklubben. Tacomiddag och glassbuffé stod på menyn, och kvällen avslutades med disco.

En av gratulanterna var det rikstäckande RBU:s ordförande Maria Persdotter. Hon beskrev grunddragen och milstolparna i förbundets utveckling sedan bildandet 1955. Som ett exempel värt att begrunda nämnde Persdotter att skolplikt för rörelsehindrade barn infördes så sent som 1962.

Kampen för en god tillämpning av LSS (Lagen om stöd och Service) och assistans efter behov är nu RBU:s huvuduppgift, underströk förbundets ordförande; som också blickade 60 framåt i tiden:

Då skall alla kunna leva ett fullgott liv, vi ska ha en skola för alla och alla skall ha rätt och möjlighet att fullt ut bidra till samhällsbygget och i arbetslivet.

Sörmlandsföreningens ordförande Matz Wahlkvist fick också ta emot gratulationer, å 60-åringens vägnar, från FUB (Föreningen barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning); genom dess ordförande Thomas Jansson.