Försäkringskassan och Svenska Kraftnät höll under onsdagsförmiddagen en pressträff angående utbetalningar av det så kallade elstödet…

Snart betalas elstödet ut till hushållen i södra Sverige

Under onsdagsförmiddagen höll Försäkringskassan och Svenska Kraftnät en pressträff gällande utbetalningen av elstödet för elområde 3 och 4. Elstödet ska betalas ut den 20 februari heter det.

Försäkringskassan och Svenska Kraftnät har ju som bekant fått i uppdrag av Regeringen att ta fram både det gamla elstödet, som omfattar södra och mellersta Sverige, och det nya elstödet, som ska betalas ut till hushåll i hela Sverige. Under onsdagen presenteras det första elstödet som går till hushållen i område 3 och 4. Utbetalningarna startar den 20 februari och gäller förbrukningen mellan oktober 2021 fram till september 2022. Det kan också ta längre tid om man inte hittar något konto för utbetalningen, uppgav Försäkringskassan under pressträffen idag.

Så mycket betalas ut

Elstödet betalas ut med 79 öre per kilowattimme (kWh) i elområde 4 och med 50 öre per kWh i elområde 3. Stödnivån beräknas genom att multiplicera elförbrukningen under perioden med 79 öre i elområde 4 och med 50 öre i elområde 3. Det nya elstödet, för november och december förra året, utgår från det tidigare elstödet och väntas betalas ut någon gång under våren, men något exakt datum verkar inte finnas i nuläget.

Viktigt att anmäla sitt konto

För att underlätta utbetalningen bör berörda kunder anmäla sitt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Det kan ta längre tid om man inte hittar något konto för utbetalning, uppger Försäkringskassan.

– Är man angelägen om att få sina pengar snabbt är det viktigt att anmäla sitt konto senast den 13 februari, säger Maria Sjögren vid Försäkringskassan.

Elområde 3 och 4 omfattar totalt 4,3 miljoner hushåll. Utbetalningarna beräknas pågå under några dagar…

You May Also Like