Ännu ser man ingen ökning av covid-19 inom äldreomsorgen i Eskilstuna, men de nya kraven ska förebygga att smittläget förvärras…

Skärpta krav på munskydd inom äldreomsorgen i Eskilstuna

Från och med nu råder skärpta krav på munskydd för personal inom äldreomsorgen vid nära omvårdnad i Eskilstuna Kommun. Det rapporterar SVT Sörmland.

Sedan en månad tillbaka har Region Sörmland rekommenderat verksamheter i länet att ha munskyddskrav, men kommunerna har själva fått bestämma. I Eskilstuna har det bara varit ett krav vid misstänkt smitta. Men från och med nu råder alltså skärpta regler, och munskydd är nu ett krav vid all nära omsorg.

Ökad smittspridning i samhället

Beslutet kommer efter att man konstaterat en ökad smittspridning av covid-19 i samhället, även om man inte sett någon markant ökning inom äldreomsorgen än. Införandet av munskydd i äldreomsorgen sker på smittskyddet i Sörmlands rekommendation, och är just till för att förebygga att smittläget förvärras.

– Det finns ett scenario där det inte är osannolikt att vi får en ökad smittspridning nu under augusti när arbetsplatserna och skolorna öppnar igen, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare på Region Sörmland.

Läs också:

You May Also Like