Sjuttisju och Bajen Deluxe spelar live

Sjuttisju släpper nya Bajenlåtar

Förra veckan släppte Sjuttisju sin nya skiva Leve Bajen som innehåller fem låtar och som beskrivs som tvättäkta Hammarby rock and roll.

Efter mängder av demoinspelningar, tankar hit och dit, och sång inspelad på flera olika sätt har Sjuttisju släppt en ny skiva. Till sin hjälp har han tagit kollegan Bajen Deluxe som spelat och spelat in det mesta av musiken. Även Eskilstunasonen Henrik Larsson måste nämnas som medproducent.

Som vanligt när det gäller Sjuttisju finns det inga regler och de tre låtarna är väldigt olika varandra. En är influerad av folkpunk, den andra är en ballad och den tredje är en ren punklåt. Texterna är hämtade från livet som supporter och handlar bland annat om en ökänd bortamatch i Örebro på 90-talet och om saknaden av Söderstadion.

Skivan innehåller även två bonuslåtar, det är tidigare osläppta versioner av Gullmarsplan och Från Södermalm som fanns med på skivan Skit i stan – Gullmarsplan. Två riktiga klassiker med andra ord. De tre nya låtarna kommer så småningom att komma upp på Spotify men tills vidare är det fysiskt format som gäller och den går att beställa från Sjuttisju på Facebook.

Och om inte det vore nog så har Bajen Deluxe och Sjuttisju gjort en låt tillsammans, en hyllning till Hammarbys Damlag som firar 50 år i år. Låten heter Kanalplan och är en riktigt medryckande duett.

You May Also Like