SD-politiker har varit på konferens

Elsa Widding, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, har varit på konferens. Det är i och för sig inget konstigt att politiker, även från SD, deltar på konferenser.

Men det som är anmärkningsvärt den här gången är att arrangörerna och talarna bestod av en samling kända vaccinmotståndare, klimatförnekare och personer som förringar och relativiserar Förintelsen.

Konferensen ägde rum lördag 15 april i Stavanger i Norge och gick under namnet “Spotlight”. Det är tidningen Expo som uppmärksammat denna konferens och att Elsa Widding (SD) även deltog i en paneldiskussion.

Några citat ur Expo:

“En röd tråd genom konferensen var att organisationer som WHO och World Economic Forum i hemlighet försöker ta makten över världen. En av arrangörerna hävdar bland annat att coronapandemin var orkestrerad av en världselit.

En medarrangör var Children´s Health Defense Europa, som leds av den amerikanska konspirationsteoretikern Robert F Kennedy JR… Han har flera gånger jämfört vaccinprogrammet med Förintelsen och judarnas situation under andra världskriget…

En annan arrangör vid namn Bindersinitiativet hävdar på sin sajt att klimatkrisen är påhittad för att toppolitiker och akademiker ska göra karriär”, skriver Expo (se lästips)

Vid den paneldiskussion Elsa Widding deltog i gick hon till angrepp mot Klimatpolitiska rådets senaste rapport där ordförande Cecilia Hermansson varnat för riskerna att skjuta upp utsläppsminskande åtgärder på framtiden:

“Det är väldigt ovetenskapligt sagt av henne (Cecilia Hermansson. Min anmärkning). Det är en skam! Jag skäms verkligen över sådana uttalanden och att de sprids i media”, sa Elsa Widding från scenen.

Efter konferensen säger Elsa Widding till att hon inte ser några problem med att hon deltagit i sammanhanget. “Det är fantastiskt bra att lyssna till de här experterna”, säger hon till Expo.

Elsa Widding har ju i riksdagens talarstol gjort klart att hon inte tror på någon klimatkris och att stigande temperaturer inte har med människans aktiviteter att göra. Hon har även skrivit en bok –

“Sunt förnuft om Energi & Klimat”, med undertiteln “fakta och funderingar”.

I en tidigare artikel skriver tidningen Expo om Elsa Widding:

“I flera högerextrema medier hyllas Sverigedemokraternas nyvalda riksdagsledamot, Elsa Widding. Uppskattningen är ömsesidig. Widding deltar återkommande på högerextrema och konspirationsteoretiska medieplattformar, som dessutom säljer hennes bok”, skriver Expo (se lästips)

Man kan också läsa att Elsa Widding ofta medverkar i den högerextrema och konspirationsteoretiska medieplattformen Swebb-TV.

I samma medieplattform, Swebb-TV, medverkar också Magnus Stenlund som påstår att judar utövar en destruktiv makt som inte kan eller får kritiseras och att judar ska skyddas på grund av “saker som skedde för 80 år sedan”.

Ofta bjuder Swebb-TV in gäster som är kända för sitt stöd till rasideologi och nazism. Kanalen är en plattform för antisemiter och förintelseförnekare.

“Att Swebb-TV sedan en tid tillbaka är portade från YouTube då kanalen vid upprepade tillfällen brutit mot plattformens regler gällande spridning av hatpropaganda och alternativa fakta bland annat under coronapandemin, tycks inte vara något problem för Elsa Widding”, skriver Expo.

Och att Elsa Widding tycks röra sig “som fisken i vattnet” i dessa högerextrema och nazistiska kretsar tycks tydligen inte heller vara något problem för SD:s partiledare.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like