Nu på lördag släcker människor jorden över ner för klimatets skull – en symbolisk, men viktig handling…

Så uppmärksammas Earth Hour i Eskilstuna

Nu på lördag (25 mars) är det åter dags för Earth Hour – datumet då människor jorden över släcker ner för klimatets skull. Eskilstuna Kommun uppmärksammar den globala manifestationen med ett familjevänligt och energidrivet event på Lokomotivet dit Eskilstunaborna är varmt välkomna.

Under det kostnadsfria eventet får besökarna lära sig mer om energi i stort, vilken roll den spelar, hur mycket energi man kan generera, och hur du kan spara energi vilket leder till sparade kostnader. Besökarna ges också tillfälle att träffa energi- och klimatrådgivare, då kan man ställa alla sina frågor och få bra tips på energibesparingar.

Har du en affärsidé inom energi- och klimatområdet kommer du att få möjlighet att testa din idé på en erfaren affärsutvecklare som också är med under dagen. Dessutom fylls lokalen av ett antal av Eskilstunas klimatföreningar som deltar som utställare.

Du kan också få koll på hur stort koldioxidavtryck du gör genom att testa Klimatkontot. Man kommer också att erbjuda en rad andra roliga sätt att mäta energi på och lära sig mer. Kunskap som du som besökare sedan kan testa i en frågesport där du kan vinna priser.

Uppträdande på scen

Det bjuds på dansföreställning med S:t Eskils Gymnasium, och för sången står Angelina Pavanelli. Dessutom blir det extranummer med “den sjungande energi- och klimatrådgivaren!”

Gratis entré

Allt detta på Lokomotivet i Munktellstaden i Eskilstuna nu på lördag  (25 mars), med start klockan elva på förmiddagen. Eventet håller sedan på fram till klockan tre på eftermiddagen. Det är gratis inträde, och mat och dryck kommer att finnas till försäljning inne på Lokomotivet under dagen för den som känner sig sugen.

Earth Hour

Earth Hour drivs av Världsnaturfonden WWF, och förra året deltog cirka en miljard människor i Earth Hour världen över. Årets Earth Hour inträffar mellan klockan 20.30 och 21.30 nu på lördag kväll.

Lokomotivet (Foto: Eskilstuna Kommun)

Läs också:

De gamla lysrören har tjänat ut – nu ska de bort från marknaden

You May Also Like