Referat IK Tun-Fogdö Div.7 15/9-18

Vi åker till Nyköping för att spela vår sista borta match för säsongen. Solen skiner och planen är riktigt bra. Taktiksnacket innan match handlar mycket om inställning, tålamod och få igång bra passningsspel.

I de tre tidigare matcherna på hösten har vi startat dåligt och därefter jobbat oss in i matcherna men nu startar vi riktigt bra och tar tag i taktpinnen direkt. Det märks ganska tidigt i matchen att vi är det bättre laget men det dröjer ända till minut 25 innan vi spräcker nollan genom en nick av Lundström. Vi äger bollinnnehavet men tillåter ibland IK Tun att sticka upp men Gabriel i målet avvärjer de avslut som IK Tun lyckas skapa. Matchen är väldigt snäll och domaren tillåter nästan inget närkampsspel och den nivån håller han matchen igenom. 1-0 ledningen till oss står sig in till halvtidsvilan.

I halvtid är coachens ord att spela rakare, ännu bättre rörelse och inte slarva i försvarsspelet. Det dröjer inte länge innan vi gör 2-0 genom bra passningsspel av Mattias och Linus fram till Checa som fint löpande i djupet tar med sig bollen och säkert placerar den i mål. Strax efter gör Ricardo 3-0 till oss och matchen känns nu avgjord.

Tempot sjunker och viss lathet smyger sig in hos vissa spelare i Fogdö och alla gör inte jobbet som krävs i försvarsspelet. I minut 60 efter en markeringsmiss reducerar IK Tun till 3-1. Som tur är svarar vi direkt och i första anfallet efter avspark kommer Mikic i bra läge och skjuter med högerfoten 4-1. Efter vårat mål kontrollerar vi matchen och spelar riktigt bra och precis som i de tidigare matcherna den här hösten är vi det starkare laget och orkar mer.

Ricardo utökar ledningen i minut 80 till 5-1 och Mikic får avsluta målproduktionen genom en väldigt bra inåtskruvad hörna som via motståndartouch går direkt i mål. Det var Kennedy klass på den hörnan. Slutresultatet 6-1 speglar matchbilden och hela laget ska ha beröm för en bra genomförd match och extra plus till Checa och Mikic. Extra roligt i den här matchen var att det var mittfältet som visade vägen. Alla våra mål gjordes av mittfältare.

Nu har vi bara en match kvar och det är Pershagen hemma nästa helg så nu gör vi en bra träningsvecka och laddar för den fighten. Vore jäkligt skönt om vi kunde vara obesegrade under hösten.