Referat Stjärnhov-Fogdö Div.7 24/8-18

Det här var en match som hade det mesta. Nerv, spänning, adrenalin, ambulans, många mål, 7 gula kort, 3 röda kort och ett dramatiskt slut.

Vi börjar bra och tar tag i taktpinnen direkt. Redan efter 4 minuter gör Kevin 1-0 efter att ha dribblat av en back och enkelt placerat in bollen i mål. I minut 10 gör vi 2-0 efter ett snyggt passningsspel där bollen “går som på ett snöre” från Mattias till Roine till Erik till Stefan som slår ett perfekt inlägg som Zigge distinkt nickar i mål.

Tyvärr efter det målet så smyger sig bekvämlighet in och vi slutar springa, kladda med bollen och går inte in i närkamperna så Stjärnhov tar över matchen och tar sig ganska enkelt till avslut efter avslut. Dessutom är det flera spelare som börjar fokusera på fel saker. Det dröjer inte länge innan det helt plötsligt står 2-2 och i halvtidsvilan har Stjärnhov tagit ledningen med 3-2.

I halvtid pratar vi om vikten av att fokusera och att vi måste börja visa inställning. Tyvärr har det inte så stor effekt för vi fortsätter att vara 2:a på bollen och lyckas inte få igång något riktigt spel. Stjärnhov är däremot pigga och fortsätter att trumma på.

Tyvärr sker en otäck skada på en Stjärnhov spelare efter en luftduell. Han landar olyckligt och bryter fotleden så ambulans måste tillkallas. När matchen sen kommer igång igen så dröjer det inte länge innan Stjärnhov utökar sin ledning till 4-2.

När det är 25min kvar så börjar vi äntligen att visa inställning och tar tag i spelet. Vi går ner på 3-backslinje och satsar allt framåt. Ricardo kvitterar till 4-3 i minut 70. Tyvärr drar Italo på sig ett rött kort men vi fortsätter vår offensiv trots att vi är en spelare mindre och i minut 75 gör Erik 4-4.

Domaren har ingen lätt uppgift, det är tufft spel och det är mycket gnäll från Stjärnhovs sida och gula korten kommer tätt (dock inga kort till någon Fogdöspelare). Även Stjärnhov får en spelare utvisad.

Vi skapar flera heta chanser och i matchminut 94, domaren har lagt till 5 minuter pga skadan tidigare i matchen, får vi en straff efter att en Stjärnhovspelare räddat bollen med handen. Erik stegar fram och sätter den säkert och vild glädje utbryter bland Fogdöspelarna. Strax efter avspark blåser domaren av matchen och känslan direkt är bara en stor lättnad. Vi var inte tillräckligt “på tå” idag men det är stark att komma igen och vända på matchen.

Hela laget ska ha beröm för att vi tillslut gjorde det vi skulle och extra plus till Erik och Stefan. Speciellt Stefan visade hela matchen inställning och peppade sina medspelare på ett positivt sätt.

Nu får vi göra en bra träningsvecka och se till att i nästa match (borta mot Nyköping) spela och göra vårt bästa under hela matchen.