Referat: Div.6 Herrar Fogdö-Västerljung 28/4-19

Vilken härlig start vi gör i seriepremiären. Vinst 5-0 borta mot Västerljung. Som nykomling i div.6 är i alla fall jag som tränare lite småspänd. Tyvärr är vår ordinarie målvakt inte med och att vi får ställa in en utespelare i målet, rotera på spelare och det ställer till det i planeringen. Dessutom vet vi sen förra året att Västerljung är ett hårt kämpande lag med många stora spelare och att de är bra på fasta situationer.

Men redan i matchinledningen märks det att vi är det bättre laget och vi tar tag i spelet direkt. Mesta spelet är på Västerljungs planhalva inledningsvis och vi skapar några halvchanser. Det dröjer till minut 19 när Robin Checa efter fint spel sätter ettan. Vi fortsätter att dominera där dock Västerljung kommer upp i några farliga anfall men Zigge, som fått ställa sig i målet, gör grymma räddningar. Möjligt att Zigge får stå resten av säsongen.

I minut 38 sätter Kevin tvåan och någon minut senare gör Granbeck trean.

I halvtid pratar vi om att fortsätta spela som vi gjort och att vi ska fortsätta att vara nogranna. Vi dominerar även andra halvlek och i minut 70 sätter Granbeck säkert en straff och i minut 75 utökar Checa till 5-0 vilket också blir slutresultatet.

Alla ska ha en jätte eloge för en bra insats och jag vill plussa lite extra för Checa, Anton och naturligtvis Zigge i målet.

Extra roligt med tre debutanter, Anton, Jonathan och Jesper, i Fogdös färger.

Nästa match är hemmapremiär mot Hölö Mörkö.