Referat IFK Nyköping-Fogdö IF Div.7 1/9-18

Efter en träningsvecka där vi i Fogdö pratat mycket om inställning, “göra jobbet i 90min” och ha tålamod i passningsspelet åker vi till Nyköping fast beslutna att få 3 poäng med oss hem.

Första halvlek är en välspelad halvlek där bägge lagen spelar vårdat och försöker hålla i boll. Det skapas dock inte några farligare målchanser från något av lagen så i halvtid bestämmer vi oss för att utnyttja kanterna mera, spela rakare och så småningom gå ner på en 3-backs linje om det skulle behövas. Vi ska åka hem med 3 poäng!! Efter 20min gör vi ett fint anfall som Zigge säkert avslutar.

Efter vårat ledningsmål blir spelet mera öppet och vi skapar flera chanser men Nyköpings målvakt står för flera bra räddningar. Ju längre matchen lider tar vi över mer och mer och framför allt kommer vi fram längs kanterna och hittar in med bollar centralt. Det märks att vi är bättre tränade och med lite mer flyt kunde vi gjort några mål till.

Mot slutet av matchen blir det tyvärr lite tjafsigt från Nyköpings sida (deras ledare skämmer ut sig) efter en situation där Mattias gått hårt in i en närkamp. När spelet sen kommer igång är vi nära att utöka ledningen men resultatet står sig matchen ut. Jäkligt skönt med andra raka segern och vi delar nu tredjeplatsen med Västerljung.

Hela laget ska ha beröm för en bra insats. Extra plus till Mattias för stabilt försvarsspel.

/Stefan Hallberg

You May Also Like