Referat: Fogdö IF-Pershagen Div.6 Herrar 9/6-19

Att möta Pershagen på bortaplan är ingen lätt uppgift. Pershagen är ett bollskickligt lag med snabba yttrar. Pershagen startar matchen bäst och hittar flera luckor i vårt försvar och redan efter 12 minuter gör de 1-0. Vi som normalt brukar starta bra är inte riktigt med från början där vi ligger alldeles för långt ifrån i markering och laget blir stundtals väldigt långt i försvarsspelet. Anton tvingas tyvärr strax efter målet utgå pga skada och Ricardo får flytta ut på ytterbacken och Jesper kommer in på innermittfältet med order att täppa till ytan framför våran backlinje.

Jesper löser uppgiften mycket bra, är lugn med bollen och sakteliga börjar vi få kontroll på deras forwards och själva få igång ett konstruktivt spel.

I minut 18 hittar vi in med en boll till Kevin som kvitterar till 1-1 och efter det så har vi det bättre spelet och vaskar fram flera chanser. I minut 33 får vi en hörna som Mattias trycker in till 2-1. Resten av halvleken är spelet mest på Pershagens planhalva men deras målvakt gör flera bra räddningar.

2:a halvlek startar Pershagen piggast och har några chanser, bla ett långskott som Gabriel i vårat mål får göra en riktigt vass räddning på. Gabriel gör under matchen flera bra räddningar och utrusningar och det känns tryckt att ha honom mellan stolparna.

Vi tar dock över spelet och Checa har flera farliga inspel där vi är nära att göra mål och i minut 69 får Kevin bollen och avancerar fram till straffområdet och skjuter en riktig rökare i bortre krysset. Kevin är nu uppe i totalt 12mål och leder skytteligan i serien. Pershagen börjar nu bli trötta och vi spelar riktigt bra. I minut 85 sätter Albin 4-1 som sen också blir slutresultatet.

Jag vill återigen ge hela laget beröm. Det är en lagseger där alla kämpar och sliter och ingen ger upp. Extra plus idag går till Gabriel och Kevin.