Referat: Fogdö IF-Torshälla Div.6 Herrar 25/5-19

Torshälla på borta plan och en väldigt skön seger med 4-3. Vi visste på förhand att det skulle bli en svår match då Torshälla fått in några nya spelare och är ett bra lag. I matchinledningen är det lite spel fram och tillbaka men efterhand har Torshälla ett större bollinnehav utan att dock skapa några riktigt heta chanser. Vi sticker upp i några kontringar och har några halvchanser. I försvarsspelet blir vi lite ”långa i laget” vilket ger Torshälla ytor framför våran backlinje vilket dom utnyttjar men de tar sina avslut långt utifrån så Olle i målet kan ganska enkelt avstyra dessa. Olle gör en riktigt bra match idag, står rätt och gör flera snygga räddningar. Efterhand täpper vi dock till ytan och vågar hålla upp backlinjen vilket gör att när vi vinner boll kan vi också starta våra kontringar snabbare. I minut 40 kommer vi fram på kanten och efter inspel från Checa sätter Kevin ettan. Ledningen står sig in i halvtid.

I 2:a halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt och skapar flera riktigt bra chanser och i minut 48 sätter Kevin 2-0. Torshälla lyfter nu upp fler spelare och lyckas några minuter senare reducera till 2-1 där vi blev väldigt bolltittande. Vi fortsäter att spela bra och i minut 58 får Jonathan en bra boll i straffområdet efter en bra löpning men blir nermejad av Torshällas målvakt och domarn blåser straff. Erik går fram och sätter säkert 3-1 till oss. Torshälla ger inte upp utan fortsätter att lyfta upp mycket folk och får en frispark strax utanför straffområdet. Deras duktige innermittfältare skjuter den snyggt upp i krysset otagbart för våran målvakt. Några minuter senare för också Torshälla en straff som de sätter. Här visar vi igen att vi är lag som spelar till domaren blåser av så istället för att hänga med huvudet att Torshälla kvitterat till 3-3 så trummar vi på. I minut 86,återigen ett snyggt inspel från kanten, sätter Erik 4-3 till oss. Vi spelar sen smart, tar det lugnt och lyckas få flera spelavbrott. När sen domaren blåser av matchen känner man som tränare en jävla stolthet över spelarna som kämpat och slitit. Det här var en riktig lagseger där alla ska ha beröm med ett extra plus till Kevin och Erik.