Lagbild på Fogdö IF efter segern.

Referat: Fogdö IF-Alsalam Div.6 Herrar 1/6-19

På en regnig Fogdö IP tar vi emot Alsalam från Eskilstuna. Alsalam har börjat serien bra och är obesegrade. Vi har innan matchen haft bra genomgång där vi bla poängterat att vårat markeringsspel måste vara tätare. Det har varit lite dåligt emellanåt där vi släppt till för mycket.

Vi inleder matchen bra och skapar ganska tidigt flera chanser. I minut 22 gör Kevin 1-0 och minuten efter sätter han även 2-0. Kevin, som gör en riktigt bra match, har verkligen hittat målformen. Alsalam, som har flera snabba tekniska spelare, börjar utnyttja sitt kantspel och i minut 35 gör dom 2-1 vilket står sig fram till halvtidsvilan.

2:a halvlek präglas av att Alsalam har större bollinnehav där vi mera spelar ett kontringsspel. Alsalam lyfter upp mycket spelare och stundtals pressar de oss väldigt hårt dock utan att få till några heta målchanser. Våran backlinje sätts flera gånger i tuffa situationer men både Zigge och Mattias reder ut det mesta och är väldigt resoluta i sina brytningar.

I minut 82 får vi en straff efter att Kevin blivit fälld i straffområdet. Förspelet som leder fram till straffen är riktigt läckert. Kevin är hårt markerad av två motståndare, Alsalam har en tät backlinje, Anton driver fram bollen och chippar bollen perfekt över backlinjen samtidigt som Kevin löper i djupet. Så bra tajmat av bägge. Kevin får kontroll på bollen och är fri med målvakten och blir då omkull dragen. En solklar straff.

Erik stegar som vanligt fram när vi har straff och sätter den säkert till vänster om målvakten. 3-1 känns nu ganska säkert men bara tre minuter senare reducerar Alsalam till 3-2 efter att även de fått en straff. Strax efter får vi Adam utvisad efter två gula kort och dom sista minuterna blir jobbiga men vi lyckas hålla undan och vinner matchen rättvist.

Hela laget ska ha beröm för en härlig insats och att man aldrig ger upp. Dagens extra plus går till Kevin. Dock tråkigt för Lundström som sträckte sig i baksidan lår och fick utgå redan efter 10 minuter. Vi får hoppas att det inte blir långvarigt.