Recension: Flight Of Icarus – Cleo

Band: Flight Of Icarus
Skiva: Cleo
Genre: Rock
Utgivningsår: 2021

Jag har skrivit om Flight Of Icarus tidigare i eFOLKET, då beskrev jag musiken som en tyngre variant av de låtar som förekommer i de nyare Disneyfilmerna, något som bandet själva tog som en komplimang och även anammade. Duon fortsätter på samma spår med mäktiga kompositioner rakt igenom.

Flight Of Icarus är en duo som består av Oskar Frantzén och Elisabeth Särnfelt Rösehag och även om det här inte är musik jag lyssnar på till vardags kan det då och då vara intressant att lyssna på något med total perfektion. Det känns som det ligger väldigt mycket tid och arbete bakom varje låt. Ibland kallar man ju musik för snygg och det är en benämning som verkligen passar in på det Flight Of Icarus skapar. Jag tycker dessutom att det finns hjärta, något som ofta kan saknas när det är för välkomponerat.

Det går inte att bortse från att det rent musikaliskt påminner mycket om Within Temptation med tunga gitarrer, syntar och så givetvis Elisabeths vackra sång som kronan på verket. Det kanske inte vore helt fel att placera Flight Of Icarus i närheten av så kallad symphonic power metal. Där klassisk heavy metal blandas med ganska poppiga melodier och starka gitarr och synt-arrangemang. Hårdrocken är så klart inget främmande för den här duon vilket hörs redan i bandnamnet, Flight Of Icarus är nämligen hämtat från Iron Maidens låt med samma namn från 1983.

Jag nämnde Disney tidigare och det är framför allt sången och sångmelodierna som pekar åt det hållet som i den inledande låten Departure. Min favoritlåt på skivan är We All Die Young, en otroligt vacker och balladliknande låt som utvecklar sig till något riktigt kraftfullt.

Vi får även höra Elisabeth sjunga på svenska i Ted Gärdestad-covern Come give me love. Jag är inget större fan av Gärdestad men nog höjer Flight Of Icarus den här låten? Förmodligen håller inte alla med mig men jag gillar deras version.

Att Flight Of Icarus faktiskt kan nå fram till mig säger något om bandet, de har helt klart flera intressanta komponenter och även om jag ärligt talat kan ha svårt för den här genren så är min känsla den att jag faktiskt kommer att lyssna på duon då och då.

You May Also Like