De förklarade krig mot hela kungahuset. Foto: Rolf Waltersson.

Rapport från eFOLKET:s kungliga hovnarr

En bomb har slagit ner i det engelska kungahuset. En bomb så kraftig att den skickat starka tryckvågor som skakat om hela Storbritannien. Övriga kungahusen i Europa, ja runt hela världen, känner hur det skakar under fötterna på grund av denna kraftiga detonation.

Anledningen är att prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, sagt att de vill lämna det engelska kungahuset. Ja, kanske inte lämna helt och hållet, men i alla fall “dra sig tillbaka” från de kungliga förpliktelserna och det “strålkastarljus” man ständigt befinner sig när man är en del av det brittiska hovet.

Det sägs att prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, vill stå på egna ben. Att de vill försörja sig genom “vanligt arbete”.

Bara detta att kungligheter skulle försörja sig genom “vanligt arbete” är mer än nog för att drottning Elisabeth och det brittiska hovet ska tappa fattningen. Detta vore under all kunglig värdighet.

Det har nämnts att prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, ska försörja sig genom att arbeta med välgörenhet.

Att ägna sig åt “välgörenhet” är helt i linje med vad kungligheter, och annan överhet, brukar ägna sig åt. Det skänker sympati och ger extra glans över den kungliga godheten. Ungefär som när man i finare kretsar i USA ordnar välgörenhetsparty. Man betalar 5000 dollar för att få vara med. Av dessa 5000 dollar går var “tionde”, 500-dollar, till välgörenhet. Därmed visar man sin godhet. Resten, 4 500 dollar, dricker man champagne och festar för.

Sedan kan man fråga sig hur man försörjer sig på att arbeta med välgörenhet. Jag trodde välgörenhet gick ut på att man samlar in pengar, som sedan delas ut till välgörande ändamål, som svältande barn, barnsjukhus i Afrika och liknande.

Eller är tanken att prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, ska samla in pengar till sin egen försörjning? Alltså tiggeri. Är det tillåtet i England? Eller krävs tiggeritillstånd, som i Eskilstuna?

Hur som helst. Om det där att arbeta ihop sin egen försörjning skulle skita sig, har prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, en förmögenhet på 300 miljoner som ett startkapital inför det nya, självständiga och fria livet. I värsta fall kanske man kan sälja/auktionera ut prinsessan Meghans, hertiginna av Sussex, brudklänning. Den syddes upp inför bröllopet och kostade “flera miljoner”. Att den är begagnad kan i det här fallet till och med öka värdet.

En av anledningarna till att prins Harry och prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, vill komma bort från det kungliga livet är den brittiska pressen. Alltså tidningspressen. Det är en skvaller- och skandalpress som slår Svensk Damtidning, Aftonbladet, Expressen och andra svenska skvallertidningar med hästlängder.

Ett exempel jag hittade när jag “googlade runt” var en händelse när prinsessan Meghan, hertiginna av Sussex, själv öppnade och stängde sin bildörr.

Detta gav upphov till ett ett ramaskri i den brittiska pressen. Att en prinsessa själv öppnar och stänger sin bildörr är under all kunglig värdighet. Om man håller de kungliga traditionerna högt låter man en betjänt öppna och stänga bildörren.

Eftersom jag brukar köpa Aftonbladet har jag sett vilken uppståndelse denna “skandal” fått enbart i denna tidning. Dag efter dag är den flera helsidor, även förstasidan, med senaste nytt om denna skandal i det brittiska kungahuset. Så sent som idag, 19 januari, var det 3 helsidor. Det har varit helsidor med rubriker som:

“De förklarade krig mot hela kungafamiljen”

“Deras besked chockar hovet”

“Det kommer att bli otrevligt för dem”

“Harry och Meghan portas från hovet”

Jag har även sneglat lite i tidningar som Expressen och Svensk Damtidning. Samma uppståndelse där.

Förundrad är jag också över att så många tidningar håller sig med egna “hovreportrar”. Aftonbladet har sin “hovreporter”. Likaså Expressen och Svensk Damtidning. Man tillfrågar olika “hovexperter” hur man tror det hela kommer att sluta. Om detta är början till slutet för monarkierna?

För någon vecka sedan ställde Aftonbladet “viktiga” frågor till inte mindre än 4 “hovexperter”.

Tänk om eFOLKET kunde hålla sig med egen hovreporter! Nu får man nöja sig med en hovnarr.

Rolf Waltersson

You May Also Like