Laserkontroll av hastighet i Eskilstuna under torsdagsförmiddagen. (Foto: Polisen)

Polisen i Eskilstuna: “Sluta varna andra bilister!”

Områdespolisen hade under torsdagsförmiddagen laserkontroller på Mått Johanssons Väg och Gillbergaleden i Eskilstuna. Resultatet är att 11 stycken bilister blev rapporterade för hastighetsöverträdelse. Men under laserkontrollerna la Polisen också märke till ett annat beteende hos flera bilister.

– Vi blev även varse om att flertalet bilister som passerade oss varnade andra trafikanter om vår närvaro genom att blinka med helljuset. På grund av det blev flera bilister också rapporterade för att ha använt strålkastarna på ett sådant sätt att annan förare kunnat bländas, berättar Områdespolisen i Eskilstuna.

“Sluta varna andra bilister!”

– Med det sagt vill vi påminna alla om att hålla hastigheten, men även att sluta varna andra bilister! Vi utför vårt jobb, och om du som förare blinkar med helljuset för att varna andra bilister om att Polisen är i närheten riskerar du oavsiktligt att exempelvis tipsa kriminella eller alkohol- och drogpåverkade förare. Detta gör då kanske att dessa väljer en annan väg eller kan komma undan på annat sätt, säger Områdespolisen i Eskilstuna.

Utöver de 11 bilister som fick böter för hastighetsöverträdelse fick också flera bilister böter på 1000 kronor för att ha använt helljuset på ett otillåtet sätt.

Läs också:

You May Also Like