Tuna Park har den senaste tiden blivit ett tillhåll för A-traktorer… (Foto: Polisen Eskilstuna)

Riktad insats mot A-traktorer i Eskilstuna

Under en längre period har boenden runt Tuna Park i Eskilstuna ringt in till Polisen och klagat över ungdomar som stör ordningen i området. Det har handlat om allt från hög musik och buskörningar till nedskräpning. Nu i dagarna hade Polisen en riktad insats mot A-traktorerna i området.

Under fredagskvällen hade ingripandepolisen, områdespolisen och trafikpolisen en riktad insats mot A-traktorer vid området kring Tuna Parks köpcentrum. En lyckad insats, menar Polisen, då det genomfördes sju stycken flygande besiktningar, flera personer fick böter bland annat för nedskräpning, en anmälan om olovlig körning och ett fordon beslagtogs dessutom av Polisen.

Vill göra fler kontroller

– Vi vill gärna genomföra den här sortens insatser i så stor utsträckning som möjligt, men ibland måste vi prioritera annat, säger Polisen i Eskilstuna.

A-traktor

A-traktor är ett motordrivet fordon som består av en ombyggd bil. Den är ursprungligen tänkt att dra fordon eller arbetsredskap och ska vara utrustad med kopplingsanordning och varningstriangel (LGF-skylt). Numera används A-traktorn (som ofta kallas EPA-traktor) främst som ett transportmedel av ungdomar som inte nått körkortsålder.

A-traktorn har under de senaste åren ökat och blivit ett allt vanligare inslag på gator och vägar. Många upplever att dessa fordon utgör ett problem, framför allt inne i städerna. En A-traktor får ha en maxhastighet på 30 km/h.

En så kallad ”kapad” Volvo 740 A-traktor.

You May Also Like