Det handlar om tre punkthus med träfasad. Foto: RG Bygg / Joliark AB.

Nytt trygghetsboende i centrala Eskilstuna

Arbetet med det nya trygghetsboendet på Kapellbacken i Eskilstuna går vidare. Sammanlagt handlar det om 38 hyresrätter för de som fyllt 65+.

De tre husen, som kommer att vara sammanlänkade med entrébalkonger, kommer att uppföras på Kapellbacken – mellan Idunplan och Eskilshemsplan (Carlavägen). Om allt går som det ska kan inflyttning ske under våren 2023.

Kompletterande lekpark ska byggas

Byggherren RG Bostad skriver på sin hemsida att det är viktigt att denna fina miljö som är Kapellbacken kan fortsätta att användas av de närboende under själva byggtiden. Därför kommer man se till att det bland annat fortsatt går att åka pulka nerför kullen. Man kommer också tillsammans med Eskilstuna Kommun komplettera kullen med en lekpark för alla när bygget väl är färdigt.

Husen ska ha träfasad

Trygghetsboendet kommer att bestå av tre punkthus med träfasad med totalt 38 hyreslägenheter. Lägenheternas storlek kommer att variera – ettor, tvåor och treor. Högst upp i det högsta huset ska det finnas en gemensam takterrass. Parkeringsplatser kommer att finnas nere i källarplanet – ett medvetet val för att möjliggöra för en bilfri innergård.

You May Also Like