Foto: Jeanette Andersson

Nytt album – Sundström tolkar Taube

Det har gjorts förr men jag tror fan att det är dags igen. Det säger Stefan Sundström själv om sitt nya album Himla Jorden där han tolkar Evert Taube.

Stefan Sundström – Himla Jorden

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig varit något stort fan av Evert Taube, men nu när Stefan Sundström har spelat in ett album med Taube-låtar får jag ändå möjligheten att ge mig in i Göteborgsdiktarens värld(ar). De som kan sin Sundström vet att han har sjungit Taube tidigare, flera av låtarna på den här skivan återfinns på andra skivor i hans katalog, som till exempel Brevet från Lillan och Vals på Pelekas. Alla låtar på den här skivan är dock nyinspelningar skall sägas och det starkaste spåret är Här är den sköna sommar.

Tolkningarna är absolut fina och nu, när det känns som att Stefan Sundström är mer ”back to the nature” än någonsin, tycker jag att Taubelåtarna blir väldigt kompatibla med Sundström som person. Jag tror att Taube och Sundström är två trubadurer som båda fått höra en och annan gång att de inte kan sjunga. Jag minns hur Jonas Gardell en gång sa att han önskade att han kunde sjunga och samtidigt påpekade att han mer lät som Stefan Sundström. I min värld är det bättre än att ha någon klassiskt skolad sångröst. Men lyssnar man någorlunda nyktert går det inte att missa att Sundström faktiskt sjunger både tekniskt och vackert, utan att ha tappat sina rötter.

Skivan innehåller 10 låtar som släpps både fysiskt och digitalt. I mars drar Stefan Sundström ut på en ganska omfattande Sverigeturné där han kommer att framföra dessa låtar tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

You May Also Like