Bildskapare: Gerd Altmann / Pixabay.

Nordiskt sommarläger för fred och klimaträttvisa

Pressmeddelande genom Tord Björk:

Freds-, solidaritets- och miljörörelsen ordnar sommarläger 26 juni – 1 juli på kursgården Lindsberg i Falun. Huvudsyftet är att ge tillfälle till utbyte av erfarenheter och idéer om fred på Jorden och fred med Jorden.

Sambanden mellan fred och rättvis klimatomställning står i fokus men också demokrati under en hel dag.

Amos Wallgren från Extinction Rebellion i Finland samtalar med Stig Broqvist om klimaträttvisepolitikens framtid.

Vendela Englund från Läkare mot kärnvapen och Lorenz Julin från Artister för fred talar för fred.

Internationellt medverkar bland annat Farah Hegasi från SIPRI och Nina von Uexkull om säkerhet och klimat.

Från Finland kommer också Marko Ulvila som besökt ett ekologiskt och feministiskt kollektiv i Rojava som tillsammans med Hakan Cifci och Kemal Görgü tar upp vikten av solidaritet med kurder.

Flera talare är också inbjudna för att tala om solidaritet med Palestina.

Lars Drake tar upp Arktis, USA baserna och Nato i Norden.

Ellie Cijvat från asylrätts- och miljörörelsen, Rikard Rudolfsson tidigare ordförande för Jordens Vänner och Valter Mutt, tidigare utrikespolitisk talesperson för Miljöpartiet tar upp olika syn på kolonialism, imperialism, fred och klimaträttvisa.

Från rörelser som betonar vikten av solidaritet mellan landsbygd och stad och av att bygga upp tillit kommer Lars Igeland, lärare på Färnebo folkhögskola och Nikolas Berg från Byakademin.

Ann-Margrethe Livh aktiv i bostadspolitiska kampen och Internationell Arena medverkar i diskussionen om demokratin och folkrörelsernas framtid.

Initiativtagare är Artister för fred, Fridays for Future Lund, Jordens Vänner, och Stockholms fredsförening. Flera medarrangörer tillkommer.

Kursgården Lindsberg ligger i Bergsgården 7 km norr om Falun. Priser per person i vilket ingår tältplats/sovplats, mat och konferenskostnad. Lägerpriser 6 dagar och 5 nätter: tältande 1600:-, Unga till och med 25 år 1000:-, Sovsal 2900:-, tvåbäddsrum 3900:-, enbäddsrum 5400:-. Pris per dag: tältande/pendlare 350:-, Unga till och med 25 år 200:-, Sovsal 600:-, tvåbäddsrum 800:-, enbäddsrum 1100:-.Anmälan till:
https://actionnetwork.org/events/sommarlager

You May Also Like