Musiktips – Nytt i juni 2021

Pom Pom Squad – Death of a cheerleader

Detta Brooklynband startade som ett soloprojekt, det var sångerskan Mia Berrin som drog igång det 2015, tre år senare hade Pom Pom Squad växt till en kvartett och nu är deras första fullängdare ute. De beskriver sig själva som ”Quiet Grrrl Punk” och figurerar någonstans mellan den alternativa rocken och poppunken. Pom Pom Squad fungerar förmodligen lika bra på en rockig klubb i New York som bakgrundsmusik till storstädningen. Death of a cheerleader är en ganska behaglig skiva men med låtar som ”Lux” och ”Shame Reactions” får den ändå en hel del riv.

The Delmonas – Hello we love you! The big beat EP

Det här är bland det bästa jag har hört på länge. Brittiska The Delmonas var aktiva på 80-talet och nu har två av deras EPs släppts på 10″ vinyl. Musiken då? Ja den skulle kunna vara hämtad direkt från 60-talets girlgroups-boom. Det låter väldigt genuint och kan jämföras med bland annat Shangri-Las och en tidig France Gall. Flera av låtarna är skrivna av The Milkshakes, ett annat brittiskt band där tjejerna i The Delmonas var bakgrundssångerskor innan de bildade The Delmonas. Det här får man inte missa.

Alborosie – For the culture

Alborosie benämns ofta som reggaeambassadör för Italien. Alberto D’Ascola som han egentligen heter är född i Italien men bor i Kingston på Jamaica sedan 20 år tillbaka och har dubbelt medborgarskap. For the culture är hans åttonde soloalbum, flera av hans skivor är släppta på det klassiska skivbolaget Greensleeves Records. Jag kan tycka att det är lite för mycket moderna inslag, Alborosie har en så brutalt bra röst att det egentligen inte behövs auto-tune och liknande inslag.

You May Also Like