Musiktips – Nya skivor i november

Årets näst sista månad har faktiskt varit hyfsad i skivväg. AC/DC har släppt nytt, vilket jag varken skrattar eller gråter för. I stället tar jag en titt på tre andra band som jag hoppas kunna vara av intresse även för er läsare. 

Garmarna – Förbundet
Garmarna firar 30 år i år och passar dessutom på att släppa sitt sjunde album Förbundet. Jag ska inte sitta som en musikkonservativ tråkpelle och gnälla om att Vittrad (1994) var deras bästa album och att det sedan dess blivit för elektroniskt. En del av mig tycker väl så men trots det är ändå ljudbilden atmosfäriskt mäktig på Förbundet. Garmarna har varit så framgångsrika genom åren att de har samarbetat med bland annat Joakim Thåström, Maxida Märak och Annika Norlin. De får verkligen till den gamla folkmusiken i en mer modern tappning.

The Sensitives – Punch
Här har vi ett gäng från Dalarna som nu släpper sitt femte album. De har legat lite under min radar men jag får tydliga Social Distortion-vibbar och det är aldrig fel med en dos av svängig punkrock. Sen gillar jag att de dessutom blandar in lite ska här och där. Punch följer verkligen upp de tidigare albumen på ett bra sätt. Som vanligt sitter växelsången mellan kvinna och man klockrent. The Sensitives har någon sommarfeeling över sig och när allt blir som vanligt blir jag inte förvånad om de dyker upp på en hel del festivaler.

Florence Valentin – Det var en gång
Det har gått 11 år sedan Florence Valentin släppte sitt senaste album, frontmannen Love Antell har dock inte legat på latsidan med bland annat medverkan i Så mycket bättre på TV4. I pressbrevet skriver Florence Valentin att spela tillsammans är roligare än någonsin. Skivan innehåller 10 medryckande poplåtar på svenska som ger mycket mer än det tråkiga popradioskvalet. Rent musikaliskt är låtarna något tyngre och mer melankoliska än till exempel deras gamla hitlåt Pokerkväll i Vårby Gård. Men trots det tycker jag att Florence Valentin har gjort en fin comeback. Vill man ha något liknande men bättre än Håkan Hellström är det här en given skiva.

 

You May Also Like