The Headlines under en konsert i Tyskland.

Musiktips – Nya skivor i maj

Medan musiklivet har legat på is även under maj har det varit en månad då flera liveskivor har släppts med alltifrån Thåström till Yes via King Diamond. Men det har så klart även släppts många kvalitativa studioalbum. Jag tycker att man kan titta lite extra på dessa fyra skivor:

The Headlines – Warpaint
Detta gäng från Malmö firar 20 år i år och passar på att släppa sitt femte album. Musikaliskt drar de åt ett poppunkigt håll men med Kerry Bomb på sång blir det ändå ganska kaxigt. Låtarna är melodiösa och medryckande i samma stil som Green Day och Screeching Weasel. Att The Headlines har flest Spotifylyssnare i Amerika är nog ingen slump eftersom de har ett väldigt amerikanskt sound.

The Dirty Clergy – In Waves
Här har vi indiepop från Alabama, men de skulle lika gärna kunna ha varit ett brittiskt band närmare bestämt från Manchester. Låtarna är både finstämda och melankoliska och påminner om både The Stone Roses och The Jesus And Mary Chain. Det känns lite som att de sitter på ett staket och på ena sidan finns avkoppling och på andra sidan finns klubbliv. Det här är musik för alla som gillar skön popmusik med snygga harmonier.

Shebeen – Centuries Of Struggle
Underrubriken på den här skivan är The Best Of Shebeen och det kan nog stämma. Detta Glasgowband kan räknas som ett av de största inom den moderna irländska rebellmusiken tillsammans med Eire OG. Skivan innehåller 13 låtar och det är klassiker rakt igenom. SAM Song, Disband The RUC, The Belfast Brigade och Go On Home är några av låtarna på skivan. Skivan finns att beställa här: shebeen.bigcartel.com

Unanimated – Ancient God Of Evil
Det här får bli maj månads mest intressanta återsläpp. Ancient God Of Evil släpptes 1995, samma år som Dissections klassiska “Storm Of The Light’s Bane” som än i dag hyllas enormt mycket. Men jag tycker att Unanimateds Ancient God Of Evil är snäppet bättre. Det här var under en tid som black/death-metal utvecklades åt ett mer melodiöst håll. Det här är en skiva som jag ofta återkommer till just för att den är så otroligt bra.

You May Also Like