Lyckan av att ha ett telefonnummer som slutar på 99 – Då sitter man inte lottlös

Nu har det hänt igen. Det ringer i telefonen.

Hej jag heter xxyy och ringer från Kombilotteriet. Är det Rolf Tore?
Ja det stämmer svarar jag
Bor du fortfarande kvar i Eskilstuna, frågar en mycket uppspelt röst.
Jo det gör jag, svarar jag
Härligt, härligt. Då vill jag berätta för dig att Kombilotteriet just nu har en kampanj. De som har telefonnummer som slutar på 99 får en gratislott…
Jag är inte intresserad av spel och lotterier. Jag tänker inte köpa något svarar jag.
Men du behöver inte köpa. Du får en lott gratis. Det enda du behöver göra är att….
Nej tack. När något är gratis ligger det en hund begraven. Du får ringa någon annan. Tack och hej, säger jag och lägger på luren.

Det lustiga är att i mars i år ringde det också en påtänd och pratglad försäljare från Kombilotteriet som också ville ge mig en gratislott bara därför att jag har ett telefonnummer som slutar på 99.

Den gången frågade jag varför han ringde. Varför han inte bara skickade denna gratislott till mig.

Han förklarade då:

Vi vill gärna ha den personliga kontakten med våra kunder. Det är därför jag ringer

Hur jag kunde betraktas som kund hos Kombilotteriet begriper jag inte. Jag har aldrig köpt någon lott eller haft annan kontakt med Kombilotteriet.

Jag vet inte vad man ska tycka om dessa telefonförsäljare som har som jobb att ringa runt och övertala och lura folk att köpa saker.

Till saken hör att jag strax innan dagens samtal fick ett samtal från samma nummer. Det hann gå fram två signaler. När jag svarade var det tyst i luren. Gången därpå hann jag svara.

Tydligen ska det gå så fort att om någon inte svarar omedelbums, går budet om gratislotten vidare till någon annan – som har slutsiffrorna 99.

Jag brukar skilja på begreppen ”sysselsättning” och ”arbete”.

Om det räknas som arbete att vara telefonförsäljare, så är det i alla fall ett onödigt och meningslöst arbete som inte tillför samhället något av värde.

Lästips:

Ödets lott – att sitta lottlös – eFOLKET 8 mars 2023 (Här kan ni läsa om A-lotterierna, där Kombilotteriet ingår, och som ägs av Socialdemoktarerna. ”Jag tycker inte om det”, sa Stefan Löfven när detta lotteri hamnade i blåsväder och fick kritik)
S-topp är ordförande för Kombilotteriet, Skatteverket – och sitter i 39 bolagsstyrelser – Bulletin 11 maj 2023 (Bulletin är en högertidning. Men kan nog ha rätt när det gäller faktaredovisningen)
Regeringens lagförslag kan försvåra för S egna lotterier – Resumé 24 september 2021

Rolf Waltersson

You May Also Like