Stölder av nyårsraketer och smällare är ett återkommande problem vid den här tiden på året – en butik i Älmhult i Småland blev tidigare nu i veckan av med fyrverkerier värda cirka en miljon kronor. Stölden skedde ur en container någon gång mellan tisdag och onsdag, och Polisen utreder det hela som grov stöld…

Misslyckad stöld av fyrverkerier i Eskilstuna i natt

Strax före klockan halv två natten mot idag torsdag tar en person kontakt med Polisen. Via ett så kallat kameralarm bevittnar personen hur flera gärningspersoner är i full färd med att göra inbrott i en butik på Emborgsgatan i Eskilstuna (mellan stadsdelarna Årby och Valhalla).

På plats bara några minuter senare kan Polisen konstatera att okända gärningspersoner gjort inbrott och tillgripit fyrverkerier.

Fotspår i snön

Stöldgods anträffas redan utanför butiken, och vid spårning med hund i snön anträffas senare en gömma med fyrverkerier, inte långt från den drabbade butiken.

– En anmälan om stöld genom inbrott är gjord, men vi har ingen misstänkt i nuläget, berättar Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Stöldgodset återlämnas sedan till butiken och dess ägare. Brottsrubriceringen är stöld genom inbrott.

You May Also Like