Blir det framöver maskeraddräkt av något annat uniformt slag? Bild: Free photos / pixabay.

Lite väl modiga ledare i vår kommun

Då är kurserna i Modigt ledarskap igång. Styrande i Eskilstunas kommunkoncern utbildas för att ta modiga beslut. Resultaten hos skolledarna har kommit oväntat snabbt. 

Det råder än tveksamhet kring om det beror på effektiv coachning, förkunskaper eller oväntat lättlärda chefer. Helt klart är dock att modiga beslut ramlar in, i linje med nämndens processmål. De nya kunskaperna provas och man verkar tävla om titeln “Eskilstunas modigaste ledare 2020”.

Vinner politikerna i grundskolenämnden? De som minskade tilläggsbeloppen, trots dom i högsta domstolen. Eller kanske någon av de rektorer som stängt av elever från grundskolan? Konkurrensen är stenhård, då hela etthundra beslut tagits. En rektor utmärker sig. Hen stängde av fel syskon och lät bli att rätta till det. Samma rektor stängde av ett barn från att äta i matsalen.

Gymnasieledningen som köpte maskeradkläder och hyrde ut parkeringsplatser svart är en bubblare. Besluten var mer våghalsiga än att hoppa från hög höjd utan fallskärm. Ändå löstes fallskärmen ut.

Även på privata facebookkonton syns resultat. Tjänstemän och politiker trotsar nu kommunens riktlinjer för sociala medier. Det gillas och diskuteras om slöjor kallade “tält” och om tiggeri. Modiga chefer delar statusar om jobbiga föräldrar och ouppfostrade ungar.

Nu stoppas kurserna. Från flera håll larmas om oregerliga chefer. En högt uppsatt politiker, som vill vara anonym, men kallar sig “JJ King” säger: “Det har varit jättekul, men nu är pengarna slut”. För att rädda ekonomin tas nu maskeradkläderna tillvara. Parkeringspengarna används till att komplettera med kostymer till hela grundskolenämnden. Troligen blir det något tältliknande, typ Sommarskuggan, som passar alla politikerkroppar. “Kommunen byter tema från Modig till Maskerad”, säger JJ King. “Vi valde mellan Maskerad och Barnkonventionen, men tog ett sista modigt beslut”.

Restaurang Rinman är bokad för nästa nämndmöte. Svartsoppa står på menyn. Den tidigare drickspengen har bekostat vykortsinbjudningar. De digitala systemet har ju tagit semester.

Sommarskuggan

You May Also Like