Foto: Segio Souza, Unsplash

Allsvenskan börjar utkristalliseras

När nästa omgång av Allsvenskan är färdigspelad har hälften av säsongen avverkats. Trots väldigt många oavgjorda resultat är poängskillnaden mellan toppen och botten mycket större nu än för bara några omgångar sedan.

Allsvenskan i år liknar inget annat, IFK Norrköping som drog iväg tidigt har bara mäktat med att ta två poäng de senaste fyra matcherna och förlorade borta mot Helsingborg i den senaste omgången. I stället är det Malmö FF som tagit över taktpinnen efter sju raka vinster. Det går även bra för Elfsborg som bara åkt på en enda förlust och ligger fyra poäng bakom MFF.

Sämre går det dock för AIK som blev det första laget att sparka sin tränare. Rickard Norling ersattes av Bartosz Grzelak den 31 juli, effekten har uteblivit, AIK har bara tagit en poäng under Grzelaks ledning i bottenmötet mot Kalmar FF. Att det är missnöje bland supportrarna är fullt förståeligt. Nu har de dessutom en diger skadelista. Det blir intressant att se vad som sker i de kommande omgångarna.

I Stockholm var det derby under söndagskvällen. Djurgården mot Hammarby, ett Bajen som inte fått spelet att stämma särskilt mycket. Djurgården hade en god chans att rycka ifrån Hammarby men söderbröderna ville annat och gjorde en av sina bästa matcher under säsongen. Ett tidigt mål gav laget lite andrum och efter en dryg halvtimme kunde Hammarby utöka till 2-0. Det blev spännande på slutet efter att Bajen gjort ett självmål men de kunde hålla undan och vann rättvist.

Jag trodde inte att IFK Norrköping skulle tappa så här pass mycket, men å andra sidan tror jag inte att det kommer att hända Malmö FF, visst kommer de att förlora några matcher men med en fyrapoängsledning ser det ljust ut för skåningarna. Jag tror att resterande lag i toppen får koncentrera sig på att slåss om Europaplatserna. Givetvis blir det även spännande att se vilka som blir bäst i Stockholm.

Häromdagen lottades både Champions League och Europa League. Förra årets mästare Djurgården får möte ungerska mästarna Ferencvaros i första kvalomgången till Champions League. Vinner Stockholmarna den matchen är chansen stor att de ställs mot skotska mästarna Celtic. Hammarby får också ungerskt motstånd i Europa League då de ställs mot president Orbáns favoriter Puskás AFC. Malmö FF tar emot polska MKS Cracovia.

Läs även: Fotbollsthlm.se – Få klubbar i Europa är värre än än Puskas AFC

You May Also Like