Eskilstuna-Kuriren 26 februari. Avfotograferat av Rolf Waltersson.

Liberal prioritering

Den, 25 februari, var det stor bostadspolitisk debatt på Stadshotellet i Eskilstuna. Arrangör var Hyresgästföreningen som hade bjudit in samtliga fullmäktigepartier att delta. Alla partier kom – utom Liberalerna.

Socialdemokraterna var där.
Miljöpartiet var där.
Vänsterpartiet var där.
Moderaterna var där.
Kristdemokraterna var där.
Centerpartiet var där.
Sverigedemokraterna var där.
Men Liberalerna var inte där.

Referat från debatten, skrivet av eFOLKETS:s medarbetare Peter Widen, finns att läsa på annan plats i eFOLKET.

Den, 26 februari, slår jag upp lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren, med partibeteckning Liberal, för att med intresse se vad man skriver om denna bostadspolitiska debatt som handlade om några jätteviktiga frågor som är högaktuella just nu här i Eskilstuna.

Men jag hittar ingenting. Inget referat som visar vad de olika partiföreträdarna svarade på Hyresgästföreningens frågor. Inte ens en liten notis om att det varit en stor bostadspolitisk debatt. Det var knäpptyst i den liberala Eskilstuna-Kuriren.

Att man håller sig med en lokaltidning är det väl för att man vill ha lokala nyheter. Framföra allt nyheter om det som är viktigt.

Men visst, Eskilstuna-Kuriren var på Stadshotellet. Kanske samma dag som det var debatt. Men inte för att bevaka debatten. Man var där för att göra ett stort reportage om hur deltagarna i melodifestivalen kommer att bo.

På två helsidor med stora bilder, får vi veta hur det känns att ligga i samma dubbelsäng som någon av “idolerna” kommer att ligga i. Sängen får av E-K:s utsända reporter betyget 4/5

Man får veta att deltagarna kräver “Burgare och räkmackor dygnet runt”, och de vill att det ska finnas “room service 24 timmar om dygnet”.

Badkaret får bara betyget 2/5 från Eskilstuna-Kurirens utsända reporter:

“Nu provlåg jag aldrig badkaret. Men jag vet inte, i en svit hade jag förväntat mig något lite mera lyxigt. Framför allt om jag skulle dricka champagne efter avancemang till Andra chansen”

Om detta får man läsa dagen efter den stora bostadspolitiska debatten på Stadshotellet. Man sätter en reporter på att skriva om hur dessa “idoler” kommer att bo.

Men man tycker inte det är viktigt att bevaka en angelägen bostadspolitisk debatt.

Liberal prioritering!

Rolf Waltersson

You May Also Like