Lastkaj 14, foto: Emmelie Hedenström

Lastkaj 14 startar punkstipendium

Trallpunkbandet Lastkaj 14 har grundat ett punkstipendium som unga personer inom den svenska punkscenen kan söka. Det finns ett stort och ett litet, båda går att söka nu och kommer att delas ut senare i höst.

I pressmeddelandet skriver Lastkaj 14 följande:

”Punken är det bästa som hänt oss och vi vill att det ska fortsätta hända för kommande generationer. Vi har i många år turnerat hårt och vill investera pengar vi har fått in från detta i punkens framtid. Därför har vi startat ett punkstipendium som är tänkt att möjliggöra mer punk och hjälpa unga punkare att göra sin grej”.

Bandet kommer att dela ut två stipendium under 2023, det stora är på 10.000 kronor som kan sökas av ett ungt punkband, en person eller förening för ett valfritt projekt som ska handla om att skapa eller sprida punk, som till exempel en skivinspelning eller festival.

Det finns även ett skivstipendium som Lastkaj 14 delar ut i samarbete med skivbolaget Second Class Kids Records. Det kommer att delas ut till två band och innebär att de kommer att få släppa en split-vinyl på bolaget, skivan kommer även att släppas digitalt samt distribueras via Border Music Scandinavia.

Lastkaj 14 kommer gemensamt att gå igenom och lyssna på alla ansökningar, subjektivt men med ett visst fokus på trallpunk samt att försöka premiera geografisk spridning om ansökningarna i övrigt bedöms vara likvärdiga. För att läsa mer om dessa stipendium eller om du vill ansöka, styr in på punkstipendium.se

You May Also Like