Långtradarens släp totalförstördes i samband med kraschen, och bråte och delar for åt alla håll … Foto: H. Sundh

Långtradare med glass fastnade under bro i Eskilstuna – Stor påverkan på trafiken

Strax före klockan fyra på tisdagseftermiddagen var det dags igen – för vilken gång i ordningen vet man inte. En lastbil/långtradare körde fast under bron på Vasavägen/Carlavägen inne i Eskilstuna.

Denna gång visade sig lastbilen innehålla glass. Lastbilen ska ha lyckats köra in i båda broarna – både gång- och cykelbron och sedan tågbron. Efter kraschen blev släpen totalförstörda, och mycket bråte och delar spreds över vägbanorna.

Vägen stängdes av

Både polis och räddningstjänst fick rycka ut till olycksplatsen och vägen fick stängas av i båda riktningar – mitt under eftermiddagsrusningen. Senare under eftermiddagen anlände en bärgare till olycksplatsen. Det finns dock inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt i samband med olyckan.

Kom från “fel håll”

Denna långtradare kom från “fel håll”. Hade den kommit från det andra hållet hade detta inte varit möjligt, då Kommunen för en tid sedan lät bygga en höjdbarriär vid järnvägsviadukten på Carlavägen/Vasavägen. Det efter alla långtradare och lastbilar som gång på gång missbedömt höjden och brakat rakt in i brofundamentet. (se tidigare artikel) Kommunen valde dock att bara sätta upp en barriär på den ena sidan av bron, då man gjort bedömningen att det oftast är från det hållet som det smäller. Idag höll dock inte den kalkylen då denna långtradare kom från det håll där det inte smäller så ofta, enligt Kommunens beräkning…

Läs också:

Lastbil fast under Carlavägen/Vasavägen

Läs också:

Nu öppnar Carlavägen/Vasavägen för trafik igen!

You May Also Like